У НАС – НАКРАТКО

0
1464

БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН интерес и защитата на интересите на всеки един български граждани стоят на първо място в програмата на предизборна коалиция „Воля – българските родолюбци“, каза в „Неделя 150“ на БНР Веселин Марешки – лидерът на „Воля“. “Първо Марин Льо Пен, Матео Салвини и всички останали наши партньори припознаха мен и формацията “Воля“ за истинската българска патриотична формация. Второто на основния ви въпрос “българското родолюбие, желанието на всяка една нация да постави решаването най-накрая на въпросите, които са ежедневни за българина на първо място.“ Българският родолюбец той не е ляв, десен, среден, червен, зелен, млад или стар, отговори той на въпрос какво обединява такива разнопосочни партии.

“В новата коалицията  влизат четири формации – „Воля“, Народна партия „Свобода и достойнство“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и партия „Обединена социалдемокрация“.

ИМА ИДЕЯ МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.“Въпреки лошите данни искам да кажа, че през 2018 година регистрираните ПТП-та са минус 198, загиналите са минус 73, ранените са минус 207 – не е цифрата, която ние очакваме и искаме да постигнем, но все пак с мерките, които са предприемани досега и които смятаме да предприемем за в бъдеще има 73 човешки живота, които са спасени. Трябва да затвърдим тази тенденция. Много мерки сме набелязали“.

“ГЛАСУВАНЕТО тази седмица в Комисията по петиции и по вътрешен пазар в ЕП по отношение на двойния стандарт при храните беше знаково,” коментира за предаването “Брюксел 1” по телевизия Bulgaria ON AIR омбудсманът Мая Манолова. “Огромен напредък е, че тези производители, които си позволяват да произвеждат продукти от един и същи бранд, но с различни съставки и качество, вече ще влизат в черен списък. Те ще бъдат наказвани с драконовски санкции – 10 млн евро или 4% от годишния оборот, когато измамната практика се докаже в две страни, различни от страната-производител или в общо 3 страни в ЕС.“ “В Брюксел тази седмица с еврокомисаря за защита на потребителите Вера Юрова обсъдихме и темата Топлофикация. Комисар Юрова също е притеснена от това, че потребителите са принудени да плащат за услуга, която не са поискали,” каза Манолова по повод плащането на такса сградна инсталация от потребители в топлофицирани сгради, които обаче не ползват парно в жилищата си. “Размерът на такса сградна инсталация се определя по непрозрачен и необясним за хората начин и в много случаи заема 50 – 60% от сметките, което е нечестно. Няма логика във формулата, по която се определя такса сградна инсталация. Съдът отмени формулата, но енергийният министър вместо да промени тази формула, обжалва решението,” каза омбудсманът.