У НАС – НАКРАТКО

0
1734

В УЧАСТЪКА НА международен път Е 79 от Видин до Монтана ще бъде изградена автомагистрала, а от Мездра до Ботевград – скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която проведе във Видин работна среща за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин – Ботевград.

БОРОВА ГОРА се изсича край къмпинг “Арапя“. На скалите срещу плажа в местността “Дядо-Ильова бахча” се изгражда вилно селище.Проверка на място установи, че тежка строителна техника дълбае основи за комуникационна техника, а на мястото на изсечени десетки борови дървета са поставени основите на масивни постройки, информира NOVA.

ШАМПИОНЪТ ПО ФИТНЕС Мартин Пашалиев загина в тежката катастрофа в София. Фитнес инструкторът Пашалиев е бил зад волана на БМВ-то при фаталния удар, като в колата е имал двама спътници, които оцелели по чудо. Колата се премазва в стълб и часове наред мястото е било отцепено от полиция. Наложило се е пожарникарите да режат ламарините, за да вадят тялото на загиналия и другите.

ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ на първо четене промените в Закона за лечебните заведения, които предвиждат болница „Лозенец“ вече да не бъде лечебно заведение към Министерски съвет. Чрез довършване на изоставената 13-етажна сграда близо до Александровска болница ще бъде изградена и национална педиатрия. Стартът на строителните дейности се планира за началото на следващата година и се очаква да бъдат напълно завършени за година и половина.

ЯСНИ СА ИМЕНАТА на петима служители на реда от Четвърто Районно управление , задържани при акция на полицията и спецпрокуратурата в София. Това са  шефът на сектор “Икономичека полиция” – Красимир Кръстев и полицейските служители Георги Найденов, Марио Дринцолов, Радослав Томов, Антони  Апостолов.Преди да стане шеф на сектора Кръстев е бил директор на Второ Районно управление, но е отстранен от там преди 2 години след жалба на семейство, което се е оплакало, че върху тях е упражнено полицейско насилие. Тогава той е наказан с порицание и е преместен в 4-то РПУ.