УЧИЛИЩНИЯТ ЗВЪНЕЦ В СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ ВЪЗВЕСТИ НАЧАЛОТО НА 40-АТА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА

0
898

 

За 40-та поредна година Средно училище „Св. Климент Охридски” отвори врати  за своите възпитаници. Тази година 1133 ученици, от които 107 първокласници, прекрачиха училищния праг.

Зам.-кмет “Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева, Иво Пенчев – председател на Общински съвет, общински съветници и представители на Военно окръжие гр. Добрич бяха почетни гости и заедно с родители, ученици и учители изпълниха двора на училището за тържественото откриване на новата учебна година. Точно в 10.00 ч. всички посрещнаха знамето на училището и проследиха издигането на европейския, националния и флага на Добруджа под звуците на химна на Република България.

В приветственото си слово директорът на училището Петя Георгиева заяви: “Образованието е стълбичка без край. Всяко едно знание ни прави по-силни. Бъдещето е в ръцете на знаещите. Пожелавам една успешна , силна, емоционална и удовлетворяваща учебна година.”

Гайдарски оркестър с р-л Д. Димитров, Дайчово хоро в изпълнение на народен оркестър с р-л Хр. Христов, химн на Добруджа в изпълнение на вокална група, добруджански танц в изпълнение на IX и X клас с р-л Св. Куцаров, автентична фолклорна песен с мост към обработена версия на песента в изпълнение на Мари Ганчева (която ще представи България на европейски шампионат по сценични изкуства в Малта през м. април 2020 г.) са само част от палитрата включена в празничната програма за откриване на новата 2019 / 2020 уч. година.

Училището по изкуства, което трета поредна година е в списъка на иновативните училища продължава работа по два проекта с участие на ученици и учители и един за обучение с цел повишаване квалификация на учители по програма „Еразъм+“

Учебната година ще бъде изпълнена с пъстра програма от събития по повод честване на 40-ата годишнина от създаването и откриването на СУ „Св. Климент Охридски“.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST