Уайт “приспа” Чисора с брутално ляво кроше

0
1355

Дилиън Уайт (вече 25-1-0; 18КО) нокаутира Дерек Чисора (29-9-0; 21КО) в 11-ия рунд на битката между двамата в основното събитие на боксовата гала вечер в “O2 Арина” в Лондон. Делбой бе пратен в несвяст с мощно ляво кроше в предпоследния рунд. Чисора не успя да се изправи повече от минута, след като бе пратен на земята, но за щастие нямаше усложнения за него. Така Уайт спечели за втори път срещу този съперник, след като преди две години го победи по точки.

БИТКАТА

В първите секунди на битката Чисора тръгна по-смело напред и отправи няколко мощни удара в тялото на Уайт, който обаче отговори моментално със силно кроше, което разклати съперника. Последва още една успешна атака на Дилиън, който показа, че не случайно е фаворит в боя. Във втория рунд двамата си размениха по няколко крошета, а в третия Чисора започна да налага съперника си с мощни удари в тялото. Уайт контраатакуваше опасно с ъпъркъти, а точно с гонга Делбой пробва бясна атака, която бе спряна от съдията.

В четвъртия отново Дерек изглеждаше по-опасният боксьор, но не успя да пласира много чисти удари. В следващия рунд Чисора разклати Уайт с мощно кроше, но ударът не попадна чисто и Дилиън успя да запази баланс. След това пък Дерек продължи да праща болезнени бодишотове по торса на съперника.

След вихрушката в началните рундове в шестия темпото спадна, от което сякаш по-добре се възползва Уайт, който започна да отговаря по-успешно на атаките на Делбой. В седмия двамата започнаха бясна размяна на удари, които със сигурност затрудниха съдиите с решението кой заслужава повече рунда. В осмия Чисора бе наказан с отнемане на точка от рефера на ринга заради няколко удара под пояса на съперника. Уайт пък постепенно започна да взима инициативата.

В деветия Чисора тръгна напред в опит да компенсира отнетата точка и скоро притисна Уайт до въжетата с няколко мощни десни крошета. В края на рунда обаче Дилиън контраатакува добре и също приклещи Делбой в ъгъла. В следващия Уайт изглеждаше по-свежият боксьор и направи по-чистите атаки, докато Чисора сякаш привърши силите си.

В 11-ия рунд проблемите за Дерек продължиха. При един клинч Чисора удари с лакът Уайт и получи второ наказание. Минута преди гонга преди последния рунд Дилиън намери по брутален начин с лявата ръка лицето на съперника и това бе краят на боя. Известно време след края Чисора остана неподвижен на земята, но за щастие скоро се изправи с помощта на хора своя щаб.  https://www.sportal.bg