ТРЯБВА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО

0
1000

 

Заместник-областните управители участваха в среща в МЗХГ за превенция и контрол на заболяването Африканската чума по свинете

На 8 юли в Министерството на земеделието, храните и горите в столицата се проведе работна среща, ръководена от министър Десислава Танева. Темата на срещата, в която бяха поканени и участваха заместник-областните управители Живко Желязков и Красимир Николов, бе посветена на недопускане разпространението на заболяването Африканс8ка чума по свинете /АЧС/ на територията на страната. Представители на областните администрации и общините от северна България, както и директорите на областните дирекции на БАБХ, са докладвали за предприетите мерки. От своя страна министър Танева, заедно с директора на БАБХ д-р Дамян Илиев и директора на ИАГ инж. Мирослав Маринов, зам.-министър на МВР Красимир Ципов, представиха набелязаните мерки за превенция и недопускане на разпространение на заболяването.

Ж. Желязков сподели, че целта е да се стигне до всяко населено място и хората да бъдат запознати и предупредени за опасностите, които крие разпространението на болестта. Днес /10.07./ Желязков ще проведе среща с директора на ОДБХ – Добрич – д-р Борислав Каменов, и ще бъдат обсъдени конкретни действия по общини. Ежеседмично в МЗХГ трябва да бъдат изпращани доклади за състоянието на територията на областта, каза заместник-областният управител.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST