Тръмп и Путин разговаряха час и половина

0
854

Руският президент Владимир Путин и американският лидер Доналд Тръмп проведоха телефонен разговор, който продължи един час и половина. За това информира прес-секретарът на руския президент Дмитрий Песков.
Съобщава се, че Путин и Тръмп са обсъдили ситуацията във Венецуела и Северна Корея, както и доклада на специалния прокурор Робърт Мюлер за случая с “руски хакери”.
Според “Интерфакс”, позовавайки се на изявлението на представителя на Белия дом Сара Сандърс, държавните глави накратко са обсъдили темата за разследването на “руския случай”.
“И двамата лидери се съгласиха, че няма тайни споразумения”, цитира агенцията Сандърс.
Разследването, проведено от специалния прокурор Робърт Мюлер, не разкри факт за заговора на Тръмп с руската страна, за което САЩ започнаха да говорят след президентските избори през 2016 г. На 18 април генералният прокурор на САЩ Ричард Бар заяви, че Мюлер не е предоставил достатъчно доказателства за конспирацията, въпреки че разкрива опитите на Москва да се намеси в изборния процес.
Речта на Бар в САЩ беше разкритикувана и от бившия държавен секретар Джоузеф Байдън, който отбеляза, че след подобни изявления Бар трябва да подаде оставка поради загубата на американското доверие.
От самото начало Москва отрече всякакво участие в американските избори и нарече всички обвинения за намеса неоснователни.  https://eurocom.bg