ТРИ УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА УЧАСТВАТ В “ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ”

0
967

Три училища от област Добрич участват в играта „Хиляди дървета за децата на България”. Тя се организира от Фондация “77”, регистрирана като естествено продължение на инициативата “Когато станем 100 000 ще посадим гора”, която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 125 000 нови дървета за България.

Целта е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да станат част от промяната на обществото, на тяхното бъдеще, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро. Вярваме, че всяко засаждане ще се осъществи с нашата подкрепата, тази на училищното ръководство, регионалните държавни горски стопанства, общините и др.
Предвидени са да бъдат подарени минимум 20 000 дървета, разпределени в минимум 200 награди, всяка от които представляват по 100 фиданки (малки дървета). Видовете дървета ще са широколистни и иглолистни, като ще бъдат съобразени с климатичните условия, почвите и др. важни аспекти съобразно – това къде се намира спечелилото училище, детска градина или детско заведение. Експертната оценка и избора ще бъде извършена от експертите на ЮЗДП. Организаторът си запазва правото да раздаде и допълнителни награди. През пролетта на 2016 г., при първото издание на играта, имахме удовлствието да подарим два пъти повече от обявените тогава награди, а именно – 20 500 дървета на 205 участника. Играта ще продължи до 23:59 ч. на 27 ноември.
В играта участват 10 б, ПГТ„ П. К. Яворов”- Добрич, IV б клас ОУ “Йордан Йовков” – Каварна, I б клас СУ “Свети Климент Охридски” –Добрич, които очакват подкрепа на сайта http://gorata.bg/vote. НДТ