“ТОПЪЛ ОБЯД” ЗА 80 ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА БАЛЧИК

0
1248

 

От 1 ноември до края на годината се възобновява услугата „Топъл обяд“ в община Балчик, която се предоставя от Домашния социален патронаж чрез Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане на най-нуждаещите се лица.

До 11 октомври в местната администрация се приемат заявления. Целевите групи са хора на месечно подпомагане, хора без доходи и близки, бездомни и други уязвими групи, каза управителят на патронажа Нели Иванова:

Очаква се да бъдат обхванати 80 души от Балчик и селата.

Супа, основно ястие с месо и един хляб включва топлият обяд. Има желаещи, защото по селата има висока безработица, особено през зимния период, добави тя.

Съвместният социален проект между Балчик, Шабла и Каварна за патронажна грижа на възрастни и хора с увреждания, планиран за тази есен, е отложен за началото на следващата година. Целта е да бъдат обхванати повече хора и такива, които в момента са включени в подобен вид услуга до края на годината, за да не останат необслужени след този период. Според разпределението по общини от Балчик ще бъдат включени 47 души, от Каварна – 40, от Шабла – 19, които ще могат да ползват до два часа здравно-социални услуги дневно в продължение на 12 месеца, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.