СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА 4 ОБЩИНСКИ ПЪТИЩА В КАВАРНЕНСКО

0
1315

Кметът Нина Ставрева направи първата копка на проекта „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна“.

Проектът е на стойност близо 5 800 000 лева, като обхваща рехабилитация на четири участъка: Каварна-Топола-Каварна; Каварна–Балчик-Божурец; Каварна–Балчик–Топола–местност Иканталъка-граница с община Балчик; и Шабла-Каварна-Раковски-Иречек.

И четирите трасета ще бъдат преасфалтирани и прекарани оптични кабелни мрежи, като в Божурец и в местност Иканталъка ще бъдат подменени и бордюрите.

По време на ремонта ще бъде направена нужната организация за безпроблемното движение. Във връзка с наближаващия летен сезон пътят Каварна–Балчик–Топола–Иканталъка ще бъде завършен пръв.

„Днес откриваме строителството на първия от няколко големи инфраструктурни проекти, които ще се реализират на територията на община Каварна, благодарение на спечеленото от Общината Европейско финансиране.

Изпълнението на този проект ще допринесе не само за подобряването на инфраструктурата в района, но и за развитието на местния бизнес и на туризма. Благодаря на всички колеги от общинска администрация, които работиха по този проект. Пожелавам на строителите спорна работа и добро време. Община Каварна ще следи обектът да бъде изпълнен качествено и в срок“, заяви кметът Нина Ставрева.  https://dariknews.bg/regioni/dobrich