СТАВА ГОРЕЩО, ДЕПУТАТИТЕ СА… ГОЛИ

0
2376

 

В парла/мента, наречен още Народно събрание /на сръбски народна скупщина/ стана горещо.

Казано в кръчмата, сега депутатите ще се разголват един друг.

Казано в порно индустрията, сега депутатите ще се таковат един друг с компромати.

Казано в тоалетната, сега депутатите ще се осират, ще се опикават, ще се оплюват един друг.

Какво шоу само следва. Рейтингът на скупщината ни от 8 може да излети дори на 108 процента.

Такъв е животът!

Представяте ли си да има скрити камери в Народното събрание. В пленарната зала не. Там народните представители са облечени в партийни брошури с изписани по тях програми, обещания, завещания… Някои разголват и дупета, но това не са дупета. Това са задни мисли, изречени отпред, на трибуната. На трибуната, която в т.нар. открити за простосмъртното население, особено за децата, е бий звънеца, та да ти е леко на душата.

Мен ми е интересно, когато депутатите се разголват, щях да напиша разгонват, което не би било грешка във времето преди избори, имам предвид партийно разгонване, партийни емоции, партийни страсти, та чак партийно сладострастие, та ми е интересно – когато народните ни избраници /умишлено не казвам народни представители/, интересно ми е как се изживяват под мотото на парламента „Съединението прави силата“.

Като как се съединяват, после как се разединяват, та пак се съединяват?… И индивидуално ли?… По двойки ли?… Може би най-често групово?… В глутниците е така. Човек все пак е част от природата и волю или неволю е подчинен на законите на природата. Е, тук-там може и да се оформят двойки лебеди, но те са така наречените независими депутати.

Тук бащи ми, беше щастлив да си отиде от този свят, без да се порадва на българските демократично избрани народни представители, та тук баща ми бай Дяко би се посмял, макар и цинично, но точно до болка: Независим, независим, но от тоз, дето виси, нищо не зависи, та затуй се нарича независим.

Старешки работи…

Такъв е животът!

Ред е да започне големият спектакъл по разголването-разгонването в Народното събрание.

Цветан Цветанов се разголи вече – в името на сигурността и стабилността ще управлява ли, или вече управлява, заедно с ОП и ДПС. Нещо като коалиция ГЕРБОПДПС. Ега ти абревиатурата, дори руснак не може да я произнесе, освен ако не гаврътне стакан водка „Кремльовская“, а защо не „Сталинская“…Може би греша, подреждането ако е по старшинство би трябвало да бъде ГЕРБДПСОП, глас народен, глас Божи… Така е решил избирателят.

Дали си е мислил, когато е гласувал Негово Величество Избирателят, че ще дойде ден, когато депутатите и депутатките /хайде, не всички, само всезнаещите/ ще започнат да се разголват, за да доказват партийната, наричана често всенародна, правда?

Разголи се и госпожата. Корнелия Нинова отсече, че БСП няма да влезе в парламента, докато не й се изпълнят условията. Все пак жената си остава жена. И облечена да е. И разсъблечена да е. И гола да е. Жената си е жена и си поставя условия.

Ами като се разголи и Марешки?

Господи, какво време дойде. Гол до гол. Гол до гол. Що му е на човек да си губи времето по стадионите, когато головете са в парламента?…

Такъв е животът!

Независимите и голи да са, и облечени да са – все тая. Но по някога не е само до голотията, има и други хватки. Има ги навсякъде по света. И по парламентите, и в Амстердам по улицата на червените фенери… Правилото е едно: Дай, за да ти дам! Какво, само те си знаят. Независими са.

Атовете се захапаха.

Но най-големите атове все още само се посритват.

Ще дойде време и за премиера, и за президента да си кажат думата. Все пак сеирът е голям. По-голям от най-гледания спектакъл в Народния театър. По-голям театър от този на синия екран има ли? Не. Тогава ще гледаме. Все пак в сериозните пиеси, драми, трагедии, комедии, трагикомедии финалът принадлежи на върховната власт,  а репликите, които ще бъдат изречени, винаги са дело на… драматурга.

Такъв е животът!

А кой е драматургът на съвременния предизборен спектакъл ще разберем. Кога? Един ден!

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. Димитър ДУКОВ
    1. ТРИФОН ЗАРЕЗАН – ОБЕДИНИТЕЛЯТ

    2. „ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА“ ИНФЕКТИРА ЕВРОПА

    3. ДВА ТЕЖКИ, МНОГО ТЕЖКИ ВЪПРОСИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЛАДИ
    4. ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ УВЕНЧАХА БЪЗСМЪРТИЕТО СИ НЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ…
    5. ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ…
    6. СПЕТЕ, БУДИТЕЛИ, СПЕТЕ СПОКОЙНО, НЯМА КОЙ ДА ВИ БУДИ!…
    7. ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ОТ ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ ФОНДОВЕ
    8. ГОДИШНАТА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ НЕ РЕШИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ – НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОБЩИНИТЕ
    9. ЮЖНА ДОБРУДЖА Е БЪЛГАРСКА! ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!
    10. 25 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК – „НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“
    11. ТРИ В ЕДНО…
    12. БРЕ, КАКВА СТАНА ТЯ, ЧАК И ЧУМАТА ВЗЕ, ЧЕ ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ…
    13. ОТ ПОТСДАМ ДО ХЕЛЗИНКИ… С НАДЕЖДИ ЗА ЕДИН МИРЕН СВЯТ
    14. ПЪЛЕН УПАДЪК НА „ПОДКРЕПА“, ПОНЕ НА ЛИДЕРА ДИМИТЪР МАНОЛОВ
    15. БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ… ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ…
    16. …И ДОНОРЪТ УМИРА…
    17. БАЙ ГАНЮ ПРАВИ… УЧЕБНИЦИ
    18. С ДВАТА КРАКА В… КИСЕЛОТО МЛЯКО
    19. ПРИНУДИТЕЛНО ЗАСЕЛЕНИ…
    20. ГОЛЯМАТА ТРЕВОГА НА СТОЛИЧНИТЕ МЕДИИ…
    21. ОТ КАЛОЯН И СИМЕОН СТИГНАХМЕ ДО ОРГАЗЪМ, А ЗАЩО НЕ И… КЛИТОР

    ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST