СРЕБЪРНО И ДВЕ БРОНЗОВИ ОТЛИЧИЯ СПЕЧЕЛИХА „ЮНАЦИТЕ“

0
928

Дойде ред и на новата вълна борци в СК „Добруджански юнак“ да покажат качества и амбиции, с които да догонят по успехи по-големите си съотборници в клуба. В този дух премина представянето на добричките представители при децата /до 13 год./ на проведеното в Сливен  държавно лично първенство.

Най-ярко присъствие на тепиха в града под Сините камъни имаше Васил Василев в кат. до 32 кг, останал със сребро. Талантливият добричлия отстъпи във финалната схватка пред Йордан Котрулев – “Би Риал” /Сандански/. До бронзови отличия се добраха други двама възпитаници на треньора Драгомир Стойчев. Това са Фаридин Фаридин /53 кг/ и Ефе Зекерия /73 кг/. Пети в своите категории се наредиха Иван Симеонов /47 кг/ и Иванин Бонев /66 кг/. Въпреки че не достигна до медалите, много добро впечатление с изявите си остави Пресиян Димитров. Той направи силен старт в кат. до 35 кг, след като записа четири поредни победи. В решителна битка за медалите добруджанеца загуби по точки от украинец, който се състезава за Велико Търново.

Старши треньорът в СК „Добруджански юнак“ Петър Петров каза, че представянето на младите таланти е добро и в общи линии всички са оправдали предварителните очаквания. Като цяло се надявахме на още един медал от Пресиян, но тенденцията за даване на път на чужди момчета в родните клубове, го спря за тройката. Сигурен съм обаче, че той ще се върне още по-силен на тепиха и ще достигне до отличията в следващия шампионат на страната, е оптимистично настроен опитният специалист.

Следващата изява пред „юнаците“ е в края на месеца в Ловеч, където за призови места и медали в държавното лично-отборно първенство ще спорят юношите /до 20 години/.

Източник: www.dobrichonline.com