СПОРТНА ПАНОРАМА: ХАНДБАЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА ЗАГУБИХА ОТ ЧАРДАФОН В ГАБРОВО; АНСАМБЪЛЪТ НИ ОТНОВО СЪС ЗЛАТО НА СВЕТОВНАТА КУПА В СОФИЯ; КАТРИН ТАСЕВА ГРАБНА БРОНЗ В МНОГОБОЯ; ХАМИЛТЪН ПОВЕДЕ В ШАМПИОНАТА СЛЕД БЕЗАПЕЛАЦИОННА ПОБЕДА В КИТАЙ; ГРИГОР ДИМИТРОВ ЩЕ СИ ПАРТНИРА С ВАВРИНКА НА ДВОЙКИ В МОНТЕ КАРЛО; ВИКТОР ЙОСИФОВ И МОНЦА БЕЗ ШАНС СРЕЩУ ПЕРУДЖА В 1/4-ФИНАЛ №3

0
1419

ХАНДБАЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА ЗАГУБИХА ОТ ЧАРДАФОН В ГАБРОВО

Отборът на Добруджа загуби като гост на габровския Чардафон втората среща от 1/2-финалния плейоф в мъжката „А” хандбална група. Така резултатът в серията бе изравнен и всичко ще се реши в трети сблъсък между двата тима на 26 април в Добрич.

Срещата бе много оспорвана, а на почивката домакините от Габрово водеха с три гола – 16:13. След почивката момчетата на Георги Андреев показаха, че нямат намерение да се отказват и осем минути преди края на мача изоставаха само с един гол – 26:27. Тогава обаче вратарят на добричлии Емил Иванов бе отстранен от игра за 2 минути. Домакините се възползваха от численото си предимство и отново дръпнаха в резултата. До края те поддържаха преднината си и в крайна сметка спечелиха мача с 32:29. Най-резултатен за Добруджа бе Йордан Михайлов, който отбеляза 14 гола. Така всичко ще се реши в трети мач.

Единият финалист в първенството вече е ясен – варненският Локомотив, който спечели и втория полуфинален плейоф с градския съперник Спартак и затвори серията с 2:0 победи.

АНСАМБЪЛЪТ НИ ОТНОВО СЪС ЗЛАТО НА СВЕТОВНАТА КУПА В СОФИЯ

Българският ансамбъл продължава с прекрасното си представяне на Световната купа в София. Нашите момичета, в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, която замени контузената Елена Бинева, и Стефани Кирякова, се представиха отлично и във второто си появяване пред родна публика със съчетанието си на обръчи и бухалки. За него те бяха оценени с 24.400, а преди това получиха 24.950 за представянето си с пет топки. По този начин с обща оценка от 49.350 грабнаха златото.

Ансамбълът на Италия остана втори с 48.200 (24.300 на пет топки и 23.900 на обръчи и бухалки). Представителките на Япония завоюваха бронзовите отличия с обща оценка от 44.200 (23.350 на 5 топки и 23.050 на обръчи и бухалки).

КАТРИН ТАСЕВА ГРАБНА БРОНЗ В МНОГОБОЯ

Българката Катрин Тасева се представи отлично и грабна бронзовото отличие в многобоя на Световната купа в София с обща оценка от 80.150. Нашата представителка изигра отлично съчетанието си на бухалки, за което получи 21.200, но допусна известни неточности на лента, където бе оценена с 18.500. Катрин Тасева участва и на четирите финала на различните уреди, които бяха вчера.

Другата ни представителка Невяна Владинова не бе достатъчно убедителна и направи грешки в съчетанията си на бухалки (17.750) и лента(17.650), което доведе до обща оценка от 75.900 и седмо място в общото класиране. Владинова участва във финалите на обръч и топка.

Златото в многобоя грабна Александра Солдатова с обща оценка от 82.450. Втората рускиня Екатерина Селезньова допусна грешки на бухалки и лента и остана девета в многобоя със 75.400 точки. Сребърното отличие стана притежание на Линой Ашрам от Израел с 80.450.

ХАМИЛТЪН ПОВЕДЕ В ШАМПИОНАТА СЛЕД БЕЗАПЕЛАЦИОННА ПОБЕДА В КИТАЙ

Голямата звезда на Мерцедес Люис Хамилтън спечели вчера Гран При на Китай, трети кръг от сезон 2019 във Формула 1. Петкратният световен шампион стартира втори, но още на излизане от първи завой изпревари съотборника си Валтери Ботас и поведе колоната. До финала Люис не остави шанс на преследвачите си и менажираше с лекота дистанцията пред втория Валтери през цялото състезание. Така британецът свали от първото място финландеца и вече е водач в класирането при пилотите с шест точки преднина.

За третата позиция на почетната стълбичка успя да се пребори Себастиан Фетел, за когото това е първи подиум от началото на сезона. Четирикратният световен шампион първо трябваше да се справи със съотборника си Шарл Леклер, а по-късно се защити от по-бързия в тази фаза от състезанието в Шанхай Макс Верстапен. Холандецът го изпревари, но атрактивна контраатака от страна на Себ в крайна сметка му донесе третото място на финала.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ЩЕ СИ ПАРТНИРА С ВАВРИНКА НА ДВОЙКИ В МОНТЕ КАРЛО

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на турнира по тенис на червени кортове от сериите “Мастърс” в Монте Карло с награден фонд 5.2 милиона евро. Димитров, който е полуфиналист в надпреварата от миналата година. излиза в първия кръг срещу италианеца Матео Беретини. До момента българинът и италианецът не са се срещали. 22-годишният Беретини се намира на 54-то място в световната ранглиста. В събота Димитров проведе тренировка с 11-кратния шампион в турнира Рафаел Надал.

В Монте Карло Димитров ще играе и в турнира на двойки в тандем с трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария). Димитров и Вавринка ще играят в първия кръг срещу номер 6 в схемата Хенри Континен (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия).

ВИКТОР ЙОСИФОВ И МОНЦА БЕЗ ШАНС СРЕЩУ ПЕРУДЖА В 1/4-ФИНАЛ №3

Капитанът на националния ни волейболен отбор Виктор Йосифов и неговият Веро Волей (Монца) отпаднаха от плейофите в Суперлигата на Италия. Волейболистите на Монца нямаха никакъв шанс и паднаха като гости от шампионите от Сър Сейфти Конад (Перуджа) с 0:3 – 22:25, 22:25, 17:25, в решителния мач №3 помежду им от 1/4-финалите, игран пред над 3500 зрители в зала “Пала Бартон”.

По този начин “червените дяволи” спечелиха плейофната серия с 2-1 победи и продължават напред към полуфиналите, където ги очаква гранда Модена, отстранил Милано след 2-0 победи. В полуфиналните плейофи ще се играе до 3 победи от 5 мача. Първата среща от серията ще бъде във вторник (16 април) от 21,30 часа българско време в Перуджа. От друга страна, Йосифов и компания приключват участието си в плейофите.

Виктор Йосифов игра цял мач за своя тим и се отчете с 5 точки (3 блока и 33% ефективност в атака). Най-резултатен за Монца пък беше украинецът Олег Плотнитский с 14 точки. За тима на Перуджа кубинската суперзвезда Вилфредо Леон реализира 17 точки за победата. Въпреки това за най-полезен играч на мача беше определен сръбският ас Александър Атанасийевич, който добави още 11 точки.