СПОРТНА ПАНОРАМА: ДОБРУДЖА 07 И ХЕБЪР ЗАПОЧВАТ ПОЛУФИНАЛНАТА СЕРИЯ; ВИКТОР ЙОСИФОВ И МОНЦА ОСТАНАХА СЪС СРЕБРОТО В “ЧАЛЪНДЖ КЪП”; РОДЖЪР ФЕДЕРЕР БИЕ С ЛЕКОТА; СБЛЪСЪК МЕЖДУ БИВШИ №1 НА ПОЛУФИНАЛИТЕ В МАЯМИ

0
1266

ДОБРУДЖА 07 И ХЕБЪР ЗАПОЧВАТ ПОЛУФИНАЛНАТА СЕРИЯ

В неделя започват полуфиналните плейофи във волейболната Суперлига при мъжете. Отборът на Добруджа, който след две чудесни победи над Монтана намери място сред четирите най-добри отбора у нас, ще премери сили със състава на Хебър (Пазарджик), отстранил на четвъртфиналите с две победи с по 3:0 гейма Дунав (Русе). Добричкият тим вече постигна целта, която си бе поставил в първенството, а именно място във финалната четворка. Няма съмнение обаче, че сега нашите момчета ще се хвърлят здраво в борбата за медалите. А с играта си през сезона те вече доказаха, че могат да победят всеки отбор у нас.

Регламентът предвижда на полуфиналните плейофи да се играе до 3 победи от 5 мача. Домакинско предимство имат отборите, заели по-предно класиране в редовния сезон. Първите две срещи ще се изиграят в Пазарджик на 31 март и 1 април. Третият и четвъртият мач са определени за 5 и 6 април. Ако се стигне до пети двубой, той ще се изиграе на 9 април.

Телевизионна е полуфиналната серия между волейболистите на ЦСКА и Нефтохимик 2010. Двубоите ще бъдат излъчвани по Diema Sport 2. Първият сблъсък между двата тима e на 31 март (неделя) от 15:30 ч. в столичната зала “Христо Ботев”. Всички срещи на Добруджа 07 са от 18.30 часа.

ВИКТОР ЙОСИФОВ И МОНЦА ОСТАНАХА СЪС СРЕБРОТО В “ЧАЛЪНДЖ КЪП”

Капитанът на националния ни волейболния отбор Виктор Йосифов и неговият Веро Волей (Монца) останаха със сребърните медали в третия по сила европейския клубен турнир “Чалъндж къп”. Волейболистите на Монца паднаха като гости на руския гранд Белогорие (Белгород) с 0:3 (25:27, 19:25, 19:25) във втория финал между двата тима, игран пред около 5000 зрители в залата на Двореца на спорта “Космос”.

Въпреки победата за Монца с 3:2 гейма в първия финал преди седмица, след успеха с 3:0 Белогорие вдигна единствения трофея, който му липсваше във витрината. Това е втори пореден европейски трофей за руския тим, който миналата година спечели и втория по сила турнир за Купата на CEV.

От друга страна, това е най-големият успех в Европа за отбора на Монца, който остана със сребърните медали. Виктор Йосифов игра силно цял мач за Монца и завърши с 9 точки (2 блока, 1 ас и 100% ефективност в атака – 6 от 6). Най-резултатен за италианския тим бе иранският национал Амир Гафур с 13 точки (1 блок, 2 аса и 43% ефективност в атака). За домакините от Белогорие над всички беше Денис Земченьок със 17 точки (1 ас и 53% ефективност в атака). Канадският национал Джон Перин добави още 12 за успеха.

РОДЖЪР ФЕДЕРЕР БИЕ С ЛЕКОТА

Трикратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за 1/4-финалите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите “Мастърс” в Маями с награден фонд 8,36 милиона долара. В мач, игран ден по-късно заради дъжда, 37-годишният Федерер победи лесно Даниил Медведев (Русия) с 6:4, 6:2 след само 63 минути игра. Швейцарецът реализира пробив при 4:4 в първия сет и стигна до успех с 6:4. Във втората част той бе отново категоричен. Федерер на два пъти взе подаването на Медведев и спечели с 6:2. Така Маестрото ще играе за 11-и път на четвъртфиналите в Маями. Негов съперник там ще бъде номер 6 в основната схема Кевин Андерсън (РЮА), който отстрани Джордан Томпсън (Австралия).

Защитаващият титлата си и седми поставен Джон Иснър (САЩ) вече намери място на полуфиналите. Американецът наниза 24 аса при победата си над 22-ия поставен Роберто Баутиста-Агут със 7:6(1), 7:6(5). В спор за място на финал той ще се изправи срещу канадския младок Феликс Оже-Алиасим, който изненада №11 Борна Чорич (Хърватия) след 7:6 (3), 6:2. 18-годишният тенисист достигна за първи път в своята кариера до полуфинал на турнир от сериите „Мастърс 1000”, а победата му го направи най-младият полуфиналист в 35-годишната история на Miami Open.

Канадският тинейджър Данис Шаповалов стигна до обрат срещу Стефанос Циципас (Гърция) след 4:6, 6:3, 7:6 (3) за 2:17 часа. На 1/4-финалите го очаква представителят на домакините Франсис Тиафо.

СБЛЪСЪК МЕЖДУ БИВШИ №1 НА ПОЛУФИНАЛИТЕ В МАЯМИ

Каролина Плишкова (Чехия) победи сънародничката си Маркета Вондроушова и се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис в Маями с награден фонд с награден фонд 9 милиона долара. Поставената под номер 5 Плишкова елиминира 59-ата в класацията на WТА Вондроушова с 6:3, 6:4 за 1:21 часа. Бившата номер 1 в света не остави съмнения в превъзходството си над Маркета Вондроушова. Плишкова стигна до ранен пробив в първия сет, който спечели с 6:3. Във втората част Вондроушова поведе с 3:0, но след това настъпи срив в нейната игра и опитната й противничка обърна резултата до 5:3. Маркета взе своя сервиз на 30, а при последвалото подаване на Плишкова пропусна две възможности да изравни резултата, което подпечата загубата в мача.

За място на финала Плишкова ще играе със Симона Халеп (Румъния), която трудно отстрани Цян Ван (Китай) след 6:4, 7:5. Румънката трябваше да навакса изоставане от 1:5 във втория сет и спаси три сетбола, преди да се поздрави с успеха. Тя е само на победа от това да се завърне отново на върха в световната ранглиста.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. 11.  България – Китай 中国-保加利
  1. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА