СПОРТНА ПАНОРАМА: ДОБРУДЖА 07 ИЗЛИЗА СРЕЩУ МОНТАНА ЗА ПЪРВИЯ 1/4-ФИНАЛЕН ПЛЕЙОФ; АОИЯМА СПЕЧЕЛИ ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ОСАКА; ЦЕЦО СОКОЛОВ ОТНОВО Е ГЕРОЯТ НА ЛУБЕ; ЯПОНКА ИЗХВЪРЛИ БУШАР В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА МАЯМИ; DAZN УВЕЛИЧИ ДВОЙНО ОФЕРТАТА СИ КЪМ КЛИЧКО; СЛЯП БЕГАЧ ЗАВЪРШИ ПОЛУМАРАТОНА НА НЮ ЙОРК С ПОМОЩТА НА КУЧЕТА ВОДАЧИ

0
1149

ДОБРУДЖА 07 ИЗЛИЗА СРЕЩУ МОНТАНА ЗА ПЪРВИЯ 1/4-ФИНАЛЕН ПЛЕЙОФ

Държавното първенство по волейбол за мъже навлиза в най-интересната си фаза. Осемте най-добри отбора продължават борбата за призовите места, като на дневен ред са 1/4-финалните сблъсъци. Тимът на Добруджа 07, който е на четвърто място в крайното класиране след редовния сезон в Суперлигата, посреща днес петия в подреждането – Монтана.  Мачът е в зала „Добротица” от 18.30 часа. По регламент се играе до две победи от три мача. Ответната среща е в зала „Младост” в Монтана на 23 март, а евентуален трети мач е предвиден за 26 март в зала „Добротица”. Ако стигнат до полуфиналите, добруджанци ще срещнат победителя от двойката Хебър /Пазарджик/ – Дунав /Русе/. Тогава вече се играе до три победи от пет мача. Първоначалните обявени дата са: 31 март и 1 април, 5 и 6 април и 9 април.

Отборите на Хебър и Дунав откриха с мач помежду си 1/4-финалните плейофи в Суперлигата при мъжете. Двубоят между двата тима бе изтеглен с ден по-рано и се игра вчера. Останалите три срещи от първите сблъсъци в четвъртфиналите са днес. ЦСКА приема Пирин /Разлог/ от 18:00 ч. в столичната зала “Васил Симов”, а Нефтохимик 2010 домакинства на Левски /София/ от 18:30 часа в бургаската зала “Младост”.

АОИЯМА СПЕЧЕЛИ ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ОСАКА

Даниел Иванов-Аоияма спечели пета поредна и общо осма победа на турнира по сумо в японския град Осака, след като използва хватката катасукаши и надви маегашира-9 Икиои, който остана само с един успех от началото на надпреварата. Така българинът подобри баланса си на 8-1 след девет схватки.

Следващият съперник на маегашира-7 Аоияма е маегашира-10 Шохозан, който в деветия кръг надви маегашира-13 Кагаяки с хватката цукиотоши. 35-годишният японец е с баланс 5-4 след девет кръга.

Аоияма дели второто място с други четирима сумисти, един от които е йокодзуна Какурю. Лидер с баланс 9-0 е великият шампион Хакухо.

ЦЕЦО СОКОЛОВ ОТНОВО Е ГЕРОЯТ НА ЛУБЕ

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) записаха лесна 8-а поредна и общо 22-а победа в Суперлигата на Италия. Соколов и компания биха без проблеми като гости последния в подреждането БКК (Кастелана Гроте) с 3:0 (26:24, 25:19, 25:16) в мач от предпоследния 25-и кръг на редовния сезон, игран в зала “Пала Флорио” в Бари.

По този начин Лубе има 62 точки след 22 победи и 3 загуби и е на второ място във временното класиране. В следващия, последен, 26-и кръг на редовния сезон вицешампионите на Италия са домакини на Вибо Валентия, в който играе националът ни Тодор Скримов. Срещата е в неделя (24 март) от 19,00 часа българско време.

Цецо Соколов изигра страхотен мач за Лубе и бе над всички с 19 точки (3 блока, 4 аса и 60% ефективност в атака). Закономерно българинът бе избран и за най-полезен играч (MVP) на мача. За домакините от Кастелана Гроте иранският национал Моджтаба Мирзаджампур реализира 14 точки.

ЯПОНКА ИЗХВЪРЛИ БУШАР В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА МАЯМИ

Канадският секссимвол на женския тенис Южени Бушар няма да украси с присъствието си турнира в Маями, който стартира тази седмица. Атрактивната блондинка отпадна на старта на квалификациите след загуба с 6:4, 0:6, 4:6 от японката Нао Хибино. Любопитното е, че представителката на Азия е истинска черна котка за Бушар, която няма победа над нея вече в четири мача помежду им в последната година. Финалистката от Уимбълдън 2014 стартира обещаващо, след което загуби втория сет за 25 минути. В решителната част поставената под номер 2 в схемата на квалификациите Бушар първа проби съперничката си и поведе с 3:2 гейма. Хибино върна веднага пробива, след което довърши започнатото.

Аут от Маями е и поставената под номер 1 в квалификациите Анастасия Потапова от Русия, която беше победена от друга японка – Мисаки Дои, с 3:6, 7:6 (10), 7:6 (2).

DAZN УВЕЛИЧИ ДВОЙНО ОФЕРТАТА СИ КЪМ КЛИЧКО

Онлайн платформата DAZN е отправила ново, още по-привлекателно от финансова гледна точка предложение към бившия крал в тежка категория Владимир Кличко, твърди Sport Arena. Настоящата оферта е на стойност 80 млн. долара, докато предишното предложение бе за $40 млн. Предвидено е сумата да бъде изплатена за три боя на Кличко в рамките на годината. Останалата част от предложението остава непроменена.

Първата битка трябва да е срещу боксьор, който се намира в топ 10 в тежка категория. След това са предвидени още два мача на “Уембли” срещу Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Първият мач също би могъл да се проведе на легендарния стадион, ако противникът му е британски боксьор. Изглежда става дума за Дилиън Уайт. Според условията Кличко ще получи определени проценти от продажбите на платени събития и билети.

DAZN иска от Владимир Кличко да вземе решение до края на март, тъй като в противен случай би било проблем да се организират три боя за определен период. Предварително беше планирано, че украинецът ще проведе първия си мач на 25 май или на 1 юни.

Миналата седмица Владимир Кличко поднови тренировките си. В случай, че Кличко поднови кариерата си, DAZN планира да го направи глобален посланик на компанията.

СЛЯП БЕГАЧ ЗАВЪРШИ ПОЛУМАРАТОНА НА НЮ ЙОРК С ПОМОЩТА НА КУЧЕТА ВОДАЧИ

Томас Панек, който от няколко десетилетия е сляп, е любител на бягането. 48-годишният Панек влезе в историята като първия сляп бегач, който успява да завърши полумаратон с помощта на кучета водачи. Това се случи по време на полумаратона на Ню Йорк, където той беше подкрепен от Уафълс, Уестли и Гъс, които заедно с Панек се превърнаха в герои.

Повече от 20 000 души участваха в полумаратона по улиците на Ню Йорк. “Когато загубих зрението си, бях твърде уплашен да тичам. Въпреки че много хора участват в бегачески клубове, в края на деня ти бягаш собствено състезание. И когато си вързан за някого, това вече не е твое състезание. Самостоятелността я няма”, каза Панек пред CBS. Той губи зрението си в началото на 20-те си години. В кариерата си Панек е участвал в около 20 състезания на дълга дистанция.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST