СПОРТНА ПАНОРАМА: Гришо почна с победа на US Open; ДЕТЕТО-ЧУДО НА ЖЕНСКИЯ ТЕНИС: МОГА ДА СПЕЧЕЛЯ ПОВЕЧЕ ТИТЛИ ОТ СЕРИНА!; РОДНА ТЕНИСИСТКА СПЕЧЕЛИ СИЛЕН ТУРНИР; БЪЛГАРИЯ РАЗМАЗА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН В ПЪРВИЯ ГЕЙМ, НО…; СЕНЗАЦИЯ В СВЕТА НА СПОРТА! ЗВЕЗДИТЕ ОТ НБА ПАДНАХА НА БАСКЕТБОЛ;

0
1047

 

Гришо почна с победа на US Open

Григор Димитров най-после постигна убедителна победа в престижен тенис турнир, макар и в начална фаза. Гришо стартира силно на US Open, елиминирайки 35-годишния италианец Андреас Сепи. Мачът между двамата съседи в световната ранглиста (българинът е 78, а Сепи – 77-и) продължи 2 часа и 45 минути и се игра в 4 сета. Гришо спечели с 3:1 (6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3) и очаква следващия си съперник в турнира, който ще бъде определен в срещата между Борна Чорич и Евгени Донской.

Григор, който не е в най-добрата си форма, бе убийствено ефикасен срещу италианския ветеран и завърши срещата с 13 аса и само три двойни грешки. Григор успя да вкара 68% от първия и 44% от втория си сервис. Хасковлията реализира и 7 от 21-те точки за пробив. В двубоя Григор направи 45 уинъра с 54 непредизвикани грешки и бе категорично по-добрия в мача.

Победата направи баланса на Гришо положителен в основната схема на Откритото първенство на САЩ. След успеха над Андреас Сепи Гришо

има девет победи и осем загуби в историята на турнира. Това е деветото участие на българина в основната схема на US Open.

ДЕТЕТО-ЧУДО НА ЖЕНСКИЯ ТЕНИС: МОГА ДА СПЕЧЕЛЯ ПОВЕЧЕ ТИТЛИ ОТ СЕРИНА!

 

15-годишната американка Кори Гоф е смятана на детето-чудо на женския тенис. Тя вече впечатли всички с изявите си на “Уимбълдън” тази година, където отстрани Винъс Уилямс. Сега пред нея предстои участие на US Open.

“Научих, че съм способна на много неща. Научих се да се боря… Когато си млада, просто вярваш сляпо във всичко. Когато започнах да пораствам, вече го вярвах заради реална причина, а не просто защото татко ми е казал така. Много хора може би си мислят, че звучи надуто, но аз мисля, че е просто самочувствие. Смятам, че мога да победя всеки на корта”, споделя Гоф.

“Зная, че мога да стана най-великата в историята и да надмина рекордните 23 титли на Серина Уилямс от “Големия шлем””, уверена е младата американка.

US Open стартира снощи и ще приключи на 8 септември.

РОДНА ТЕНИСИСТКА СПЕЧЕЛИ СИЛЕН ТУРНИР

Александрина Найденова спечели втората си титла за годината на сингъл и втора в кариерата й от ранг W25, след като победи с 6:4, 6:2 поставената под номер 3 корейка Су Чжан Джан на турнира по тенис за жени в Гуейян, Китай. Иначе това е юбилеен десети трофей за българката от ITF.

Найденова не остави съмнение в превъзходството си и спечели втора титла за годината, след като точно преди месец записа и върхово постижение с първия си трофей от ранг W25 в Цуайин.

По-рано през кариерата си тя е печелила турнир с награден фонд 15 хиляди долара в Сеута и няколко надпревари с награден фонд 10-хиляди в Шарм Ел Шейх, Мадрид, Букараманга, Консепсион, Ранкагуа, Измир и Богота.

Съперничката на българката Су Чжан Джан отстрани на полуфиналите лидерката в схемата Фан Ин Сюн със 7:6(4), 7:6(6).

БЪЛГАРИЯ РАЗМАЗА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН В ПЪРВИЯ ГЕЙМ, НО…

Волейболистките от националния отбор на България допуснаха втора поредна загуба на Европейското първенство. Момичетата на селекционера Иван Петков тръгнаха отлично срещу настоящия европейски и световен шампион Сърбия, но в крайна сметка отстъпиха с 1:3 (25:16, 21:25, 20:25, 16:25) във втория си мач от Група А на шампионата, игран тази вечер пред едва малко над 500 зрители в зала “Башкент” в турската столица Анкара.

Така “лъвиците” са на предпоследното 5-о място без победа до момента и една единствена спечелена точка. Сърбия пък е начело с 2 победи от 2 мача и 6 точки. Утре (26 август) България ще играе със силния тим на домакините от Турция, който също е с 2 победи от 2 мача, но с 5 точки, а днес почива. Срещата ще бъде от 19,30 часа българско време. Преди това от 17,00 часа сръбкините ще излязат срещу Франция.

Началото на първия гейм беше равностойно до 3:3, след което българките поведоха с 8:3 след силни изяви на Елица Василева и Гергана Димитрова и атака в аут на Бранкица Михайлович. Разликата стана 9:3 след страхотна блокада на разпределителката Лора Китипова, което накара треньорът на Сърбия Зоран Терзич да вземе таймаут. Въпреки това, преднината на “лъвиците” стана 12:4 след атака в аут на сръбската звезда Тияна Бошкович и контра блок-аут на Гери Димитрова.

Сръбкините намалиха до 12:7 след две грешки на българките и силна атака на Михайлович. България запази предимството си до 17:10 след отлична блокада последвана от страхотна контра от краче на Нася Димитрова. България продължи да води до 21:14 след грешка от сервис на Бошкович и нова контра блок-аут на Гери Димитрова. В крайна сметка момичетата на Иван Петков взеха спокойно гейма с убедителното 25:16 след атака на Мирослава Паскова и грешка в атака на Мая Алексич.

Втората част тръгна по-добре за сръбкините, които дръпнаха с 3:1 след атака през центъра на Мая Алексич и контра на Бояна Миленкович. Разликата нарасна до 7:2 след контра на Бранкица Михайлович и две поредни грешки на българските момичета. Независимо от прекъсването за Иван Петков, настоящите световни и европейски шампионки запазиха предимството си до 10:5 след ас на Алексич.

Сърбия продължи да води и дори увеличи преднината си до 18:11 след технично пускане на разпределителката Мая Огниенович и силен ас на Тияна Бошкович. България намали пасива си до 18:14 след две фантастични блокади на Елица Василева и Нася Димитрова. След прекъсването за Зоран Терзич, последва нов блок на Нася Димитрова и 18:15. Играта продължи точка за точка до 23:20, след което Сърбия успя да затвори гейма в своя полза при 25:21 след блок-аут на Бошкович и да изравни резултата на 1:1.

Третия гейм стартира напълно равностойно до 6:6, след което Сърбия поведе с 8:6 след силна контра на Йелена Благойевич, която се появи в игра в началото на частта, и блокада на Стефана Великович. Разликата леко нарасна до 10:7 след контра от втора линия на Тияна Бошкович, което накара Иван Петков да вземе таймаут. Въпреки това, аут на Елица Василева, и нови успешни контри на Бошкович и Бранкица Михайлович – 13:7 и второ прекъсване за българският селекционер Иван Петков.

Последваха три последователни точки за България и 13:10. Сръбкините веднага си върнаха предимството и даже го увеличиха до 18:11 след силни минути на Михайлович. България отново стопи изоставането си до 19:16 при сервис на Ели Василева и добри изяви при мрежата на Нася Димитрова и Гери Димитрова. Сърбия направи резултата 22:17 след нова атака на Благойевич и контра през центъра на Великович, след което без проблеми спечели гейма с 25:20 след отлична проява на мрежата на Михайлович.

Четвъртата част започна много добре за Сърбия, която дръпна с 4:1 след атака в аут на Мирослава Паскова и блокада на Мина Попович. Въпреки таймаута за Иван Петков, преднината на сръбкините продължи да расте до 9:3 след атака-пайп на Бранкица Михайлович и пусната топка на Мая Огниенович. Равностойната игра между двата тима продължи до 14:9 и 18:14, след което Сърбия спечели гейма с убедителното 25:16, а с това и мача с 3:1.

СЕНЗАЦИЯ В СВЕТА НА СПОРТА! ЗВЕЗДИТЕ ОТ НБА ПАДНАХА НА БАСКЕТБОЛ

Националният отбор на САЩ по баскетбол, съставен от звезди от НБА, записа първата си загуба от 13 години. Американците отстъпиха с 94:98 на Австралия в контролна среща, играна в Мелбърн.

Щатите нямаха поражение на големи турнири и в контролни мачове от 2006 г., когато допуснаха загуба от Гърция с 95:101 на полуфиналите на световното първенство в Япония. След това „янките“ бяха в серия от 78 поредни победи.

Патрик Милс се отличи с 30 точки за Австралия, а Андрю Богът добави 16 и спечели 9 борби. Кемба Уокър блесна с 22 точки за САЩ, а Харисън Барнс завърши с 20.

Това беше втора контрола между САЩ и Австралия. Преди два дни американците се наложиха със 102:86, а сега им предстои и мач с Канада в Сидни. „Янките“ са на турне в Австралия, което е част от подготовката им за участие на световното първенство в Китай (31 август – 15 септември). САЩ е в група с Турция, Чехия и Япония. Австралийците ще играят с Канада, Сенегал и Литва.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА