Според Корнелия Нинова ползата от днешния КСНС е, че за пореден път се вижда разликата между статуквото и желанието за промяна

0
1356

Според мен ползата от днешното заседание на КСНС е, че за пореден път се вижда разликата между статуквото и желанието за промяна, каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на заседанието на КСНС, посветено на противодействието на корупцията по високите етажи на властта.
Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти –  че няма проблем, че работят институциите, че отговорността е понесена с политическите оставки и че има воля за борба с корупцията, заяви Нинова.  Нашата позиция е промяна на цялото това статукво – нов закон, нови, независими лица, които да се борят с корупцията, промени в правомощията на различни органи, включително пълна сила на действие на европейската прокуратура в България, посочи Нинова.
Бяха отхвърлени от премиера и управляващите направеното предложение от президента Радев за общ документ-декларация и направените от мен предложения, каза лидерът на БСП.
На въпрос за отсъствие на представителите на КПКОНПИ Корнелия Нинова отговори, че президентът е информирал, че още миналата седмица е свалил  доверието от председателя на КПКОНПИ и, след излезлите информация за заместника му, е отменил  поканата и към него.
Помолена да коментира прессъобщението на КПКОНПИ, че “атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа партия”, Нинова отговори, че го намира като защитна реакция. Те по-скоро да обясняват за апартаментите и терасите си, а дали някой ги заплашва – да се оплачат където трябва и да започнат проверки откъде идва това, допълни тя.
На друг въпрос Корнелия Нинова беше категорична, че трябва да се действа с еднакъв аршин за всички – независимо дали са политици, депутати, магистрати, без никаква разлика.

http://www.bta.bg