Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП извършват действия по разследване на група за данъчни престъпления

0
1282

 

Специализираната прокуратура съобщи:

“Днес, 25 юли 2019 г., Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП започнаха действия по разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления – избягване установяването и плащането на ДДС в особено големи размери. Действията са на територията на София, Добрич и Варна.

Извършват се претърсвания и изземвания на документи в офиси на търговски дружества, жилища и автомобили. Провеждат се разпити на свидетели.”

По-рано централни медии съобщиха, че е арестуван бизнесменът Антон Продонов, който стана известен като основен свидетел по делото срещу бившия депутат от Добрич Живко Мартинов. Тогава Живко Мартинов каза, че е набеден и че няма какво да иска от човек, който няма нищо и който му дължи пари. По-късно аргументира думите си с изпълнителен лист. Делото стана известно като скандала “Суджукгейт”. Поради скандала Живко Мартинов напусна Народното събрание. Днес в Добрич се очаква за разследването да пристигне зам.-главният прокурор Иван Гешев, а колеги-журналисти се надяват да им даде повече информация относно арестите.  НДТ