Смайваща версия защо шефовете на трите най-мощни руски спецслужби отидоха във Вашингтон

0
1179
Шефовете на трите водещи руски специални служби – Сергей Наришкин от Службата за външно разузнаване (СВР), шефът на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) Александър Бортников и началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на генералния щаб на руските въоръжени сили Игор Коробов – миналата седмица посетили Вашингтон и се срещнали с директора на ЦРУ Майк Помпео. Наришкин освен това се е срешнал и с шефа на Националното разузнаване на САЩ Дан Куотс.
Това събитие е безпрецедентно и е невъзможно да се случи, без да са налице форсмажорни обстоятелства. Затова и информацията е пределно оскъдна, но изобилстват догадки, коментари и анализи както отвъд Океана, така и в Москва
Интересен коментар например прави шеф-редакторът от ИА REGNUM Юрий Баранчик за колегите си от ИА REX. След като припомня, че такова посещение е правено само в „приятелска Беларус”, Барабанчик разглежда възможни версии.
На първо място той лансира борбата с тероризма в Сирия и ядрената програма на Северна Корея, като ги отхвърля като не достатъчно значими и обясняващи високото посещение.
Третият пореден мотив си струва да бъде цитиран дословно: „Третият повод, мисля, това са някои нови сведения относно онези „процеси”, които стават както на Земята, така и в околоземното пространство. Изглежда, че присъствието на „неидентифицирани” обекти и представителите на извънземни цивилизации стана толкова явно и фиксирано от обикновени средства за видеонаблюдение от обикновените граждани, че за това е необходимо ново равнище на информационна откритост, за да не изпита човечеството шок от съприкосновението с новата реалност.” На четвърто място е поставено допускането, че именно външният извънземен фактор може да мотивира спецслужбите на двете свръхдържави да започнат плодотворно сътрудничество и да подтикнат към него политическото ръководство на другите страни, тъй като стоящите пред човечеството предизвикателства са с много степени по-високи дори и от проблема с глобалния тероризъм. Трябва да се има пред вид, че Юрий Барабанчик е изключително начетен и компетентен.
При това неотдавна БЛИЦ публикува изказване на първия космонавт излязъл в открития Космос Алексей Леонов, че вече няма нужда да се мълчи за присъствието на извънземните при хората и че вече трябва да се срещнем с тях. Хората обаче трябва да се подготвят за това събитие.
Blitz.bg