СЛАВЕЙКОВЦИ – ОТНОВО НА ВЪРХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

0
1267

Славейковци за пореден път доказаха, че са отлични математици и заслужено окупираха челните места във Великденското математическо състезание.

В призовата шестица на втори клас се наредиха петима възпитаници на СУ „П. Р. Славейков“. На първо място е Теодор Ковачев, с 53 точки. Втори е Витомир Тодоров с 49 т., следван от Иван Киров с 45 т. Крум Сърбов е на четвърта позиция, Петър Трошев е шести. На трето място е Мартин Иванов от ОУ „Христо Ботев“.

При третокласниците лидер в класирането е Николай Атанасов от СУ „П. Р. Славейков“, а Петър Василев е на трета позиция. Стелиян Стоянов от СУ „Св. Климент Охридски“ е втори. Следват Мария-Киара Йорданова от ЧСУ “Леонардо да Винчи” и Преслава Янакиева от СУ “Св.Климент Охридски” на четвърта позиция, пета е Дария Генчева от ОУ “Христо Ботев”, на шесто място е Мария Димитрова от същото училище.

Учениците от четвъртите класове на СУ „П. Р. Славейков“ също записаха отлично представяне. Ана-Мария Тончо Добрева оглави класацията, следвана от Йоан Димитров. Александър Атанасов е шести. На трета позиция е Андрей Калев от ОУ “Хан Аспарух”, следват две четвърти места: Михаил Михайлов от ОУ “Стефан Караджа” и Сияна Великова от ОУ “Хан Аспарух” 46. На пета позиция е Живодар Христов от ОУ “Стефан Караджа”.

Ботевци пък се пребориха за челното класиране при петокласниците. На първо и второ място са Валери Дойчев и Алекс Иванов, третото място се поделя от Алекс Матеев от ЧСУ “Леонардо да Винчи” и Димитър Жеков от  СУ “П.Р.Славейков”.

При шестокласниците Ралица Йорданова от СУ „П. Р. Славейков“ е лидер, следвана от Преслав Петров от ПМГ “Иван Вазов”. На трето място се класира Кристина Кирилова от СУ „П. Р. Славейков“.

Ето и призовата тройка при седмокласниците: 1. Теодор Иванов, ПМГ “Иван Вазов”; 2. Илиян Архангелов, ПМГ “Иван Вазов”, 3. Иван Кръстев, СУ “Св.Св.Кирил и Методий”.

При най-малките, първокласниците, победител е Дария Иванова от СУ “Св. Климент Охридски”, следвана от Давид Стоев от СУ “Св. Климент Охридски” и Константин Колев от ЧСУ “Леонардо да Винчи”.

Класиралите се до петнадесето място печелят точки за областната ранглиста, както следва: първо място – 20 точки, второ – 18, трето – 16, четвърто – 14, пето – 12, шесто – 10 и т.н. НДТ