Трима възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков“ намериха портфейл с пари и документи, издириха собственика му и му го върнаха.

В един от почивните дни Светослав Николаев Кирилов от 6 д, Кристиян Данаилов Йорданов от 5 в и Александър Николаев Комитов от 4 г клас се уговорили да поиграят на детската площадка край училището. Трите момчета се срещнали и в момента, когато трябвало да пресекат пешеходната пътека, на кръстовището между „Кирил и Методий“ и „Любен Каравелов“ забелязали мъжки портфейл. Те го взели и го отворили. Вътре имало пари и документи. По личната карта издирили адреса и вместо към детската площадка, тръгнали към дома на собственика – Михаил Костадинов. Мъжът много се зарадвал, защото не знаел точно къде е изгубил портфейла си.

Децата не се похвалили на никого. На следващия ден лично Михаил Костадинов пристигнал в СУ „П. Р. Славейков“ и разказал за случката пред ръководството на училището.

За доблестната си постъпка момчетата бяха наградени с грамота от директора на учебното заведение Георги Георгиев, а родителите на тримата славейковци получиха благодарствени писма. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST