Силистренската община и Центърът за творческо обучение ще дадат две пълни стипендии на ученици за международен космически лагер през тази година

0
750

Две пълни стипендии за участие в Международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Силистра и Центърът за творческо обучение в конкурс за есе или видеоесе, съобщиха от общината.
За стипендиите могат да кандидатстват ученици между 9 и 15 години от Община Силистра с интереси в науката и технологиите и да владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да подготвят авторско есе или видеоесе до 15 април по една от следните теми: “Промени ли НАСА света за 60 години?”, “Екзопланетите – нови светове” и “Изненада! Аз съм извънземно!”.
Конкурсът се провежда в рамките на създаденото сътрудничество между Община Силистра и Центъра за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата и е в размер на 1250 долара. Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят, се казва в съобщението.
Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир,- Турция.

Източник: БТА