дом Акценти РУМЪНИЯ ЛИКУВА: Халеп смаза Серина за по-малко от час, взе първа титла...

РУМЪНИЯ ЛИКУВА: Халеп смаза Серина за по-малко от час, взе първа титла на “Уимбълдън”

0
1139

Симона Халеп прегази живата легенда Серина Уилямс с 6:2, 6:2 за по-малко от час и спечели първа титла от “Уимбълдън” в първия си финал.

Халеп стана първата румънка с победа на Откритото първенство на Великобритания след двата финала при мъжете на Илие Настасе през 1972 и 1976.

За Уилямс мачът беше възможност да изравни постижението на Маргарет Корт от 24 титли от Големия шлем, но не успя.

Румънката се превърна и в 12-та състезателка, която печели още дебютния си финал на Уимбълдън, а с триумфа си тя ще се изкачи до №4 в световната ранглиста.  https://www.blitz.bg

Невероятно! Симона Халеп прегази Серина Уилямс на финала на “Уимбълдън”

Румънката Симона Халеп е новата шампионка на “Уимбълдън”. Поставената под №7 Халеп отнесе с 6:2, 6:2 за 56 минути на финала седемкратната шампионка Серина Уилямс и стана първата румънка, която вдига трофея на The Championships. Това е втора титла от “Големия шлем” за 27-годишната Халеп, която през 2018 триумфира на “Ролан Гарос”.

37-годишната Уилямс пък не успя да грабне 24-ия си трофей от “Големия шлем” на сингъл и съответно да изравни рекорда за всички времена на австралийката Маргарет Корт. Поставената под №11 Уилямс за втора поредна година губи финала на “Уимбълдън”, след като през 2018 преклони глава пред германката Анжелик Кербер.
Уилямс и Халеп бяха играли 10 пъти помежду си преди днешния им сблъсък, като американката има 9 победи и вече 2 поражения срещу румънката. Двете се срещнаха на 1/8-финалите на Australian Open тази година, като Серина спечели с 6:1, 4:6, 6:4. Единственият им двубой на “Уимбълдън” досега пък беше първият мач помежду им – 3:6, 6:2, 6:1 за американката във втория кръг през 2011 година.
Двубоят започна със сервис на Серина, която в началните минути изглеждаше нервната тенисистка на корта. Халеп реализира пробив още в първия гейм, след което го затвърди на нула. Серина допускаше грешка след грешка в тези първи минути и трябваше да спасява нов брейкпойнт при 30:40 в третия гейм. Халеп атакува безмилостно втория сервис на ветеранката и с директна точка от ретур взе гейма, повеждайки с 3:0. Халеп летеше по корта и набързо поведе с 4:0, а Серина най-сетне се събуди в петия гейм, като го взе на нула и пое глътка въздух.

Серина вдигна нивото на играта си и с помощта на блестящи ретури се пребори за първата си точка за пробив в мача в шестия гейм. Халеп обаче продължаваше да играе много качествено, като румънката успяваше да устои на атаките на американката и контраатакуваше впечатляващо. Халеп заличи брейкпойнта, а след това взе подаването си, като при точката за 5:1 направи страхотен уинър след поредна виртуозна игра в защита. И в осмия гейм Халеп връщаше топката от почти невъзможни позиции, което обезкуражаваше Уилямс. С 6:2 румънката взе първия сет само за 26 минути, а Серина трябваше бързо да намери начин как да неутрализира подема на съперничката си.

ВТОРИ СЕТ:

В началото на втория сет и двете тенисистки сервираха отлично, като дори си размениха по един гейм на нула. При 2:2 обаче Серина бе притисната от съперничката си и трябваше да се измъква от 15:40. Въпреки че американката си създаде печеливша позиция, тя изкара топката в аут от удобна позиция и това означаваше първи пробив във втрата част – 3:2 за Халеп. С гейм на 30 румънката затвърди брейка и направи голяма крачка към голямата победа – 4:2. Последва гейм, в който Серина даде всичко от себе си, за да се задържи по-дълго в мача. Американката вкара някои безпощадни сервиси, но в крайна сметка Халеп проби, след което с гейм на нула сложи край на турнира при дамите.

https://www.sportal.bg
  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST