РУМЕН РАДЕВ МОЖЕ ДА КОНСОЛИДИРА НАЦИЯТА ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ, КАКТО НАПРАВИ ТОВА НА ВОТА

0
896

В това е уверена арх. Емилия Добрева – председател на Областния инициативен комитет, подкрепил кандидатурата му

„Това, че в област Добрич двойката ген. Румен Радев – Илияна Йотова, е с изключителна преднина пред вторите, ни удовлетворява особено, защото показва, че изборът е резултат от един консолидиран вот на всички български граждани, без оглед на пол, възраст, етническа и партийна принадлежност“ – това заяви пред журналисти арх. Емилия Добрева – председател на Областния инициативен комитет, подкрепил кандидатурата му. Тя подчерта, че вотът показва, че всички са повярвали на ген. Радев, че ще бъде президент на всички българи. „Ние също му вярваме и знаем същевременно, че личността му е натоварена с огромни очаквания. Неслучайно той заяви, че изборът е началото на промяната, която всички желаят“, каза още арх. Добрева.
Тя благодари на всички жители на област Добрич, които се довериха и със своя вот направиха така, че ген. Румен Радев и Илияна Йотова да са петият президент и вицепрезидент на България. Благодари и на секционните комисии, на застъпниците, на представителите на инициативния комитет, които осигуриха една спокойна обстановка и реални изборни резултати.
Областният председател на БСП Мая Димитрова изказа благодарност на всички граждани на България, и по-специално на територията на Добрич, на всички, които дадоха гласа си за ген. Румен Радев и Илияна Йотова. „Искам да им благодаря за това, че те избраха по-достойния, че в случая дадоха гласа си за човека, за президента, който ще даде началото на промяната в България. Искам да им благодаря за това, че със своя глас те допринесоха резултат за област Добрич 64,46% за ген. Румен Радев и Илияна Йотова, при 31,28 % за Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.  Преднината е огромна. Сравнявайки резултатите в страната, мога да кажа с гордост, че Добрич е на едно от първите места в подкрепа на ген. Радев“, каза още тя.
И посочи, че във всички общини в Добричка област Румен Радев печели повече гласове от претендента на ГЕРБ. По думите й в областния град за Радев са дали вота си 23 124 избиратели, а за Цецка Цачева – 13 623 граждани.
Тя подчерта, че резултатът от президентските избори в никакъв случай не е победа само за БСП. „Мисля, че това е комплексна победа. Личността Румен Радев се приема, и това е видно от резултатите, от много хора, без значение на възраст или политическа принадлежност. Освен това, БСП, като партия свърши немалко работа и това е видно от резултатите, които се показват. Поне на територията на област Добрич ние разчитахме предимно на преки срещи с хората. Това бе основното, за да можем да популяризираме личността Румен Радев. И, не на последно място, недоволството на част от избирателите, които всъщност искаха да променят статуквото“, каза тя.
По отношение оставката на правителството Мая Димитрова коментира, че за пореден път Бойко Борисов бяга от отговорност.
Тя се въздържа от прогнози какви ще са резултатите на БСП в областта при предсрочните парламентарни избори. „Мога да кажа само, че партията е в подем“, подчерта областният лидер на БСП.
Арх. Емилия Добрева е категорична, че резултатът на ген. Радев не се дължи само на протестния вот. Смята, че той е съчетание на самата личност, качествата на ген. Радев, с протестния вот. „В този смисъл казвам, че му вярваме, защото за него, очевидно е кауза да работи за благото на България и му вярвам. Цялата му биография, всичко, което е вършил до този момент, показва, че знае какво прави, набелязва цели, в случая това са най-важните национални цели,които той си поставя – пред себе си и пред нацията. Ако нацията е консолидирана около него, както това стана на изборите, има всички изгледи да допринесе за бъдещето на България, такова, каквото всички го очакваме. Без, разбира се, да го натоварваме с напразни очаквания, защото и това видяхме през годините. Смятам, че си дава реална сметка за всичко онова, което му предстои“, посочи тя. НДТ