РИОСВ – ВАРНА ЩЕ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПОЖАРА НА ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО

0
1253

 

РИОСВ – Варна ще сезира Районната прокуратура за установяване на извършителя на пожара на ЗМ „Дуранкулашко езеро“ и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство, съобщават от институцията. В четвъртък, около 12:45 ч., при извършване на планови проверки по утвърден график, специалист от РИОСВ-Варна е забелязал дим и огън в района на Дуранкулашко езеро. Подаден е сигнал на тел. 112 и служители на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ незабавно са започнали потушаването на пожара.

По първоначални данни са засегнати около 100 дка тръстикови масиви от Защитена местност „Дуранкулашко езеро“. Защитената територия попада в границите на Защитена зона за опазване дивите птици „Дуранкулашко езеро“, както и в Защитена зона за опазване на дивата флора и фауна „Езеро Дуранкулак“.

Според информация от полицията, на 29 август, около 13:30 часа, е получено съобщение за пожар на сухи треви край пътното платно по пътя от с. Дуранкулак посока к-с „Златна рибка”. Вследствие на пожара са унищожени около 1 000 дка тревна площ, от които 100 дка тръстика в югозападната част на Дуранкулашко езеро и 30 кв. м покривна конструкция на необитаема сграда.

Същия ден, около 06:05 часа, е получено съобщение за горяща постройка в с. Ловчанци, обл. Добрич. Вследствие на пожара е унищожена около 35 кв. м покривна конструкция. Причините за инцидента се изясняват. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА