РЕШАВАТ ЗА БЛОК „ДОБРИЧ” ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

0
1138

На сесията през февруари кметът Йордан Йорданов ще внесе предложение пред общинските съветници да бъде изтеглен краткосрочен заем от 600 000 лева, който, заедно с цялата общинска собственост, да бъде отдаден на изпълнителя. Така ще има сигурност за довършване на блока, каза кметът.

Предложението на общинския съветник от ГЕРБ Надежда Петкова предизвика бурни дебати в залата. Тя предложи в общинската част на блок „Добрич” да бъдат изградени социални жилища, вместо приют, като това да стане с 1.5 милиона лева, които са включени в Инвестиционната програма за 2019 за строежа на приюта. По думите на Петкова има достатъчно много семейства, които имат нужда от социални жилища. Камелия Койчева от ГЕРБ подкрепи това предложение, като изтъкна, че тези жилища биха могли да бъдат ползвани  от подпомаганите от фонд „Здраве” медици, както и от млади квалифицирани специалисти, от които изпитва остра нужда бизнесът.

Според зам.-кмета д-р Емилия Баева, Управляващият орган на оперативна програма „Региони в растеж” е приел включването на приюта в Инвестиционната програма и Добрич има остра нужда от приют. Д-р Баева посочи още, че в момента Община Добрич използва къща за приют нерегламентирано. НДТ