РАБОТИ СЕ ПО НЯКОЛКО ВЕРСИИ ЗА ПОДПАЛЕНИТЕ КОЛИ В ДОБРИЧ, НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО УМИШЛЕНО САМОПОДПАЛВАНЕ

0
1431

 

Криминалистите работят по няколко версии за палежа на двата автомобила в Добрич, съобщи шефът на ОД на МВР ст. комисар Никола Панчев, като отказа повече подробности с мотива, че всичко е в ръцете на прокуратурата. Според ст. комисар Панчев, изключена е версията за техническа неизправност на подпалените автомобили по ул. „Кирил и Методий“ и „Райко Цончев“. Единият от тях е частично обгорял, другият е изгорял. Собствениците нямат застраховка АвтоКаско.

Основно се работи по 4 версии, научи НДТ. Не е изключена и версията за умишлено самоподпалване. Прегледани са записите от няколко камери, които обаче не са довели до напредък в разследването.

Както НДТ писа вчера, два автомобила изгоряха в Добрич в нощта срещу понеделник. Първият сигнал е подаден в 02.48 часа чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич. 29-годишен гражданин съобщил, че гори паркираният пред входа на жилищен блок на ул. „Кирил и Методий” лек автомобил марка „Шкода” с ТХ регистрация. Установено е, че двигателният отсег на автомобила, както и предните две гуми са опожарени. Двата предни калника и капак са обгорели. Автомобилът е фирмена собственост.

4 минути по-късно, в 02.52 часа, чрез ЕЕН 112, в ОДМВР Добрич е получено съобщение от 47-годишна жителка на гр. Добрич, че гори управляваният от нея лек автомобил марка „БМВ” с ТХ регистрация, паркиран зад жилищен блок на ул. „Райко Цончев”. При огледа е установено, че автомобилът е напълно изгорял. Обгорени са и вратите на гаража, пред който е паркиран автомобилът, както и дясната врата на съседния гараж.

Национални електронни медии съобщиха, че и двата автомобила са на свидетели по тъй наречената афера „Суджукгейт“. НДТ научи, че става дума за автомобили на Кирил Костов и съпругата на Людмил Ганчев. НДТ