Пътните инциденти през изминалото денонощие. Тежки катастрофи през последните три дни

0
2026
17 юни 2019

  Произшествия с ранени и загинали Загинали Ранени
За 16 юни 2019 г. 13 1 14
От началото на месеца 324 32 381
От началото на годината 2592 214 3243

СДВР: леки ПТП:16 ; тежки:1 загинали: няма; ранени:2

Динамичните данни са на база текущи съобщения, получени от ОДМВР до 24:00 часа на 16 юни 2019 г. Информацията непрекъснато се актуализира, според промяна статуса на ПТП, загиналите и ранените участници в движението, поради което може да се наблюдават колебания в ежедневните, месечните или годишните данни.

В ОДЦ на ГДНП е постъпила информация за допълнително починало лице от ПТП  настъпило на 13.06.2019 г.

При сравнение с реалните данни за загиналите (225) през същия период на 2018 г. се отчитат 11 (единадесет) по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2019 г.

Шокираща и кървава смърт по тъмна доба

Тежък пътен инцидент със загинал снощи в Пловдив. Сигналът е получен около 23.30. По първоначални данни на кръстовището между Руски и 6-ти септември Ситроен преминал  на червен сигнал на светофара и блъснал 34-годишен пешеходец. Пристигналият лекарски екип констатирал смъртта на младия мъж. За 24 часа е задържан 52-годишният шофьор. Отрицателни са пробите му за алкохол и наркотици. Във 2 Районно управление е образувано досъдебно производство. Уведомена е Оперативна група.

Ужасяващи новини след зверската катастрофа с мотор

Двама младежи са пострадали при катастрофа между лек автомобил и мотор на кръстовището между бул. “България” и ул. “Нишава”. Това съобщи говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска. На мотора са били двама души – момче и момиче. Момичето е с множество наранявания и е изпаднала в шок. Закарана е в противошокова зала в болницата в “Пирогов”. Момчето е със счупен крайник и е хоспитализирано във ВМА. Няма данни да има пострадали хора от лекия автомобил. В тежко състояние е момичето, обясни говорителят на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” Мария Пойразова

Кошмар на отсечката на смъртта Русе-Бяла

Лек автомобил “Хонда” се запали в движение на пътя Русе-Бяла. Инцидентът стана след 16:30 часа в неделя в района на баира, преди разклона за Иваново. Няма информация за пострадали хора, както и за причината за възникване на пламъците, но са нанесени значителни материални щети. Колата е почти напълно унищожена, съобщава Кис 13. На мястото на инцидента пристигна екип на Пътна полиция и на пожарната. До потушаването на пламъците и овладяването на ситуацията движението в участъка бе временно затруднено, като се образуваха дълги опашки от автомобили.

Нов кошмарен инцидент с полицаи, този път в Шумен

Лек автомобил помля патрулен автомобил на светофарите до автогарата в Шумен. При инцидента, станал към 16 часа днес, са пострадали двама униформени служители. Полицейската “Опел Астра” се е движела по ул. “Добруджа” към жп гарата. На зелена светлина полицаите прекосили кръстовището и точно, когато били по средата откъм бул. “Ришки проход” ги връхлетяла “Шкода Октавия” с шуменски номера. 37-годишният мъж, който бил зад волана на цивилния автомобил признал, че не спрял на червено и влязъл в кръстовището при забраняващ сигнал, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. В резултат на удара полицаите имали оплаквания за болки и били откарани в МБАЛ. Единият от тях се е оплакал от болки в кръста, другият от болки в таза. Вчера други трима полицаи бяха ранени при челен удар с лек автомобил на пътя София – Варна край Ябланица, в района на пътен възел “Стрелките”. При катастрофата загинаха шофьорът на цивилната кола, а по-късно и съпругата му, която е пътувала с него.

Близките на Надя, която загина в касапницата в “Красна поляна”, със своя версия за трагедията

Надя – така се казва младата жена, загинала живота си снощи в зверската катастрофа в “Красна поляна”. Разкрития около случая внесоха нейни близки, които публикуваха във Фейсбус и снимка на красивото момиче.

Те не вярват, че то е причинило катастрофата и се изясняват разследването да изясни какво точно се е случило.

Както БЛИЦ първи писа, трагедията се разиграва малко след 20.30 часа вчера. 23-годишната жена е карала БМВ и малко след кръстовището на “Мушанов” и “Вардар” колата й губи управление и се озовава на трамвайната линия. От силата на скоростта се удря в стълб и буквално се увива около него. Сблъсъкът е толкова силен, че краката на момичето са ампутирани. По случайност край мястото на катастрофата минава екип на Спешна помощ, който опитва да направи първите реанимационни действия. Извикана е и втора, по-голяма линейка. Надя е откарана в “Пирогов”, но независимо от усилията на лекарите, умира от кръвозагуба. Часове след тежкия инцидент във Фейсбук не спират коментарите около него. Има свидетели, които твърдят, че колата на момичето се е движела с висока скорост и явно е участвала в гонка. Други, обаче, твърдят, че може да се касае за техническа неизправност.

Ето какво се случва с ранените след фаталната катастрофа край Ябланица

Без промяна остава състоянието на ранените полицаи, които пострадаха при катастрофа край Ябланица вчера. Най-тежко пострадалият, 40- годишен мъж, е с опасност за живота. Двамата му колеги са настанени за лечение в гръдна и неврохирургия. Вчера при челен сблъсък между лек автомобил и патрулка загинаха мъж и жена. Предстои да бъдат изяснени причините, довели до тежкото произшествие. По първоначални данни, водачът на автомобил „Рено Меган“ е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещното платно и е последвал челен удар с полицейския автомобил.
**************

Семейство от Варна е загинало при челния удар с патрулка на пътя край Ябланица. Мъжът издъхнал на място, а съпругата му минути по-късно. Както БЛИЦ писа трима полицаи са в болница като един е с опасност за живота. Полицейският патрул пътувал в посока Ябланица. Униформените се връщали от друга катастрофа, когато изведнъж срещу тях изскочил лек автомобил “Рено Меган”. Полицаите нямали дори секунда за реакция и автомобилът се врязал в тях челно, пише “Телеграф”. Ударът бил изключително жесток, като предниците и на двете возила били помлени. На място издъхнал 69-годишният водач на реното. Съпругата му – на 67 г., починала малко по-късно, като борбата на лекарите за живота й се оказала без успех. Семейството е от Варна. И двамата са се возили с колани, няма данни за алкохол в кръвта на водача на патрулката, както и на колегите му, обясниха вчера от МВР. Една от версиите е, че на възрастния шофьор му е прилошало заради жегата, според друга – е възможно да е получил инфаркт или инсулт. Трета хипотеза, според разследващи, е невнимание, а четвърта – техническа неизправност на реното.  https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST