ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „М. В. ЛОМОНОСОВ“ ЧЕСТВА 75-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

0
2824

75 години от създаването си чества професионалната гимназия по механотехника и електротехника “М. В. Ломоносов” в Добрич. Със съдействието на Военното окръжие в Добрич, като част от мероприятията за отбелязване на годишнината, учениците от 9 до 12 клас посетиха висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.

Те имаха възможност да посетят Планетариума в двора на най-старото техническо училище в България,  където наблюдаваха панорамна демонстрация на звездното небе, движенията на небесната сфера, Слънцето, Луната и планетите, чудните звездни фигури. С голямо вълнение и любопитство участваха във въображаемото пътуване в открития Космос и бяха очаровани от уникалната илюзия.   Домакините демонстрираха  възможностите на най-модерните навигационни тренажори, където бъдещите капитани се учат да управляват кораби. Учениците имаха възможност да разгледат учебните зали в катедри „Корабни и  силови уредби” и “Електроника” и да се запознаят със  съвременни технически средства и установки.
Празничните мероприятия завършиха с тържество в залата на училището. Отборите от всеки клас с голямо желание и ентусиазъм се включиха във викторината и подреждането на пъзел, свързани с патрона на училището М. В. Ломоносов. В няколко кръга участниците се включиха с  рисунки, отговори на  въпроси в областта на техниката и  занимателни екипни състезания. Учениците от 10 а клас поздравиха присъстващите с танц в оригинален младежки стил, микс от салса, реге, хип-хоп и собствен оригинален „примес“.
С „Многая лета“ и аплодисменти беше ознаменуван тържествения момент, когато ученици и учители се събраха,  за да разрежат празничната торта. НДТ