Проверяват имотите и на Крум Зарков, но при него и произхода на средства

0
1365

ърховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП да проверят произхода на средствата за придобиване на недвижими имоти на значителна стойност от народния представител Крум Зарков от БСП. Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА.

Повод за проверката са публикации в медиите, които твърдят, че “Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата, платил и дворно място“, предава БГНЕС.

Прокуратурата иска информация относно притежаваните от Зарков недвижими имоти, историята по собственици на всеки от закупените имоти, относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката. С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

От Зарков ще се иска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции. На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медиите.  https://www.vesti.bg