ПРИКЛЮЧИ ПРЕДВАРИТЕЛНАТА ОЦЕНКА ПО ПОДМЯРКА 8.3 ОТ ПРСР 2014-2020

0
1724

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 8.3 „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“ от мярка 8 „Инвестиции в развитие на горските райони и подобряване жизнеспособността на горите“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. по Процедура чрез подбор № BG06RDNP001-8.004.

Резултатите от работата на оценителната комисия за извършване на предварителната оценка на проектните предложения, подадени от кандидати по т. 4 от Раздел 8 „Общ размер на безвъзмездната финансова помощ“ са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“ – РА.

Всеки кандидат по подмярка 8.3 може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор. При извършване на предварителна оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените условия за кандидатстване и разяснения към тях на Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.

Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПСРС по реда на чл. 9в от Закона за подпомагане на земеделските производители в 14–дневен срок от публикуване на настоящите списъци.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по Процедурата чрез ИСУН по подмярка 8.3, за кандидатите по т. 4 от Раздел 8 „Общ размер на безвъзмездната финансова помощ“, е 14 562 892 лв.

 ДФ „Земеделие“-РА