ПРИКАЗКИТЕ ОЖИВЯХА В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЪРВИ ЮНИ“

0
3353

По случай Международния ден на театъра децата от ДГ „Първи юни“ №17 пресъздадоха  „Приказка за Катето” пред своите другарчета от всички групи.

Малчуганите  често гледат постановки на КТ“Дора Габе“ и на гостуващи трупи и така обогатяват своята култура. Сегамалките първоюнчета от подготвителните групи сами станаха актьори и се потопиха във вълшебния свят на приказките.Педагозите избраха тази съвременна история по сценарий на Теодора Вълева,в която се разказва замалкото Кате, едно от многото момиченца, които обичат да слушат приказки, но родителите им често нямат време за това. Заспивайки тъжно с книжка в ръце, детето сънува всички онези приказни герои, които са му любими. Макар и за кратко, то се пренася в един вълшебен свят, изпълнен с феи, среща Червената  шапчица, Пепеляшка и Спящата красавица, забавлява се със седемте козлета и джуджетата на Снежанка.

С много песни, танци и актьорско майсторствов детската градина се отбеляза празникът на театъра. Малките таланти завършиха с думите :

„Книжчици четете, приказки помнете,

в тях се е покрила тихо мъдростта,

смели и добрички винаги бъдете

и ще ви се случват даже чудеса!”

„Беше прекрасно!”, възкликна дете от публиката.

Това е поредно за тази година мероприятие за развиване на талантите и децата, което е част от стратегията на ДГ „Първи юни”.

Пожелаваме  на всички малки артисти да продължат да развиват своите таланти.