ПРЕМАХНАХА ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА СПИРАНЕ И ПАРКИРАНЕ НА КРАЙБРЕЖНАТА УЛИЦА В БАЛЧИК

0
1322

 

Община Балчик премахна ограниченията за спиране и паркиране на крайбрежната улица „Приморска” в Белия град, съобщи зам.-кметът Димитрин Димитров.

„Паркирането там е проблем, защото не се използват по-отдалечените паркинги. Хората се стремят да паркират близо до морето и това създава затруднения”, коментира Димитров.

По разпореждане на кмета Николай Ангелов, комисия с представители на РУ на МВР и общинското звено „Сигурност” е направила анализ на съществуващите в зоната забранителни знаци. По-голямата част от тях са премахнати, обясниха от общината. Поставен е нов, до бившата механа „Дионисополис”, за да не се пречи на движението, тъй като участъкът там е твърде тесен.

„С премахването на ограниченията част от проблемите ще отпаднат, например глобите и неприятният вкус от посещението в града на някои от нашите гости”, допълни зам.-кметът.

От години по крайбрежната улица се паркира, въпреки забранителните знаци. Общинарите смятат, че сега поне няма да се налагат глоби на гости на града. Димитрин Димитров съобщи още, че в момента се освежава маркировката в района.

Той припомни, че имаше проект, разработен от общината, за въвеждане на синя зона чрез няколко паркинга, достъпни с автоматизирани технически средства. Проектът обаче не бе одобрен от Общинския съвет и не беше реализиран.

От 15 май в община Балчик е забранено строителството, съобщи Дарик радио Добрич.

След тази дата са постъпили две молби от фирми за удължаване на срока заради довършителни и неотложни работи в закрити помещения. Разрешения са дадени. Към момента няма сигнали за нарушения на строителната забрана.

Започнала е работата по проекта за ремонт на Дамбата. Ще се реновират над 1700 метра от брегоукрепителното съоръжение. Крайбрежната алея на Балчик ще придобие съвсем нов вид, с нови парапети и настилка.