ПРЕДИ 10 ГОДИНИ: 17-ГОДИШНИ ГРАБЯТ И БИЯТ ПО СЕЛАТА; ОКИЧИХА ЗАГРАЖДЕНИЯТА ПРЕД НС С ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ

0
1208

 

Дваграбежасаизвършениотнепълнолетнипрезминалатаседмица, съобщихаотОбластнатадирекцияна МВР в Добрич. Авторитеимсамомчетанапо 17 години, в единияотслучаите е имало и 28-годишен съучастник. Жертванапървияграбежстанала 86-годишна женаотдобричкотоселоЖитница. На 13 януариоколо 20.30 тябиланападната в домасиот 17-годишен младежотсъщотосело.Следкато й нанесълпобойтой й задигнал 120 лева.В моментанаграбежаженатабиласама в къщата, попринципживееласъссинаси.Именнотой я открил в безпомощносъстояниемалкопо-късновечерта.Следизвършваненапрестъплениетоавторътмусеукрил в другоселонатериториятанаобщинаДобричка, където в последствие е спипаноторганитенареда.Задържан е засрокот 24 часа, образувано е досъдебнопроизводство.Вториятграбеж е извършенна 14 януари в с. Крушари. Неговиавториса 17-годишно момче и М. М. /28/, и дваматаотсъщотосело.Около 23.00 часавъввъпроснатавечертенападналимъж в центъранаКрушари. Следкатогопребилидобезпомощносъстояние, извършилиграбежнапаричнасумаот 1500 лева.Частотпарите, предметнапрестъплението, саоткрити и иззети.Активнатаработапослучаяпродължава, грабителитесазадържаниза 24 часа.Образувано е досъдебнопроизводство.

ОКИЧИХА ЗАГРАЖДЕНИЯТА ПРЕД НС С ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ

Участниците в протестапредНароднотосъбраниехвърлихаподвакарамфилапредсградата.Оторганизаторитеобяснихасимволикатакато “полаганенацветязасмърттанасвободатанасловото и демокрацията”.

Вечепетиденгражданисесъбиратдапротестиратпредпарламента.Назаграждениятаоколосградатаднессазакачениролкитоалетнахартия и снимкинарускияпремиерВладимирПутин с надпис “Ненитопли”, предаде БТА.

Пенсионервързадверолкинаполицейскитезагражденияпредсградатанапарламента.Еднаотролкитехартиятойсложивъввазазакарамфили.Попитанзащоизразявапротестасипотозиначин, тойотговори: “Койтосе е осрал, трябвадасеизбърше“, предаде БГНЕС.

НДТ – 18 януари 2009 г.