ПРЕДИ 10 ГОДИНИ: РУСИЯ ОФИЦИАЛНО С НОВ ПАТРИАРХ; МНОГОТО СЕКС НА МЛАДИНИ Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА РАК ПО-КЪСНО

0
1559

РУСИЯ ОФИЦИАЛНО С НОВ ПАТРИАРХ

Избраният за патриарх на Москва и на цяла Русия митрополит Кирил стана шестнайсетия глава на Руската православна църква, предаде ИТАР-ТАСС. Церемонията в московския Храм на Христос Спасител продължава, но мина най-важният момент – на възкачването на Кирил на патриаршеския престол, съобщи БТА.
С възгласи “Аксиос!” /достоен на гръцки/ Кирил бе провъзгласен за ръководител на Руската православна църква. На тържествената литургия присъстват около 4 хиляди души, включително президентът на Русия Дмитрий Медведев и премиерът Владимир Путин. Присъстват и седемстотинте делегати на събора, избрал Кирил за глава на Руската православна църква.
За пръв път церемонията по възкачване на патриаршеския престол се организира в Храма на Христос Спасителя.

МНОГОТО СЕКС НА МЛАДИНИ Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА РАК ПО-КЪСНО

Мъжете, които са много активни в секса между 20 и 30 годишна възраст, са по-податливи към риск на рак на простатата. До този извод са стигнали в NottinghamUniversity след като при изследване са сравнили резултатите от близо 800 мъже.

Певечето от тях са имали изключително активен сексуален живот или маструбирали често в младите си години. Изследователите казват че високите нива на тестостерон на младини са предпоставка за развитие на рак в по-късен етап от живота.
Екипът, ръководен от Dr PolyxeniDimitropoulou, сравнил резултатите от 400 мъже диагнозирани с рак на простатата жлеза и 409 мъже без оплаквания. Пропорционалността на двете групи е приблизително еднаква – 59% са посочили, че са имали сексуална активност 12 пъти и повече на месец през 20-те им години, 48% през 30-те им години, 28% през 40-те им години и 13% през 50-те им години. Почти 2/5 от раковата група са имали повече от шест партньорки в сравнение с нераковата група, при които които е 1/3. В първата група 40% от мъжете е била сексуално активна повече от 20 пъти на месец (като в това се включва мастурбацията) за разлика от 32% в не-раковата група.

НДТ – 1 февруари 2009 г.