Появиха се подробности от съвещанието при Борисов за съдбата на Цветанов, в четвъртък ще…

0
1138

Вчера премиерът е провел разговори. Цветан Цветанов да напусне парламента, но да остане заместник председател на партията. Разговорите наистина са били доста задълбочени. От всички членове на изпълнителната комисия само един е застанал на позицията на Цветанов. Това обясни журналистката Валерия Велева след скандала с апартаментите в “Здравей, България”.   “Всички са сметнали, че ходът на Борисов е правилен. На Цветанов е съобщено това нещо, но премиерът е държал това да стане официален факт в четвъртък”, каза Велева.   “Цветанов както казах е уведомен за мнението на колегите си и за желанието на Борисов. Те са имали телефонни разговори. Премиерът е изявил несъгласие, че Цветанов кара партийните структури да изпращат декларации в знак на подкрепа. Няма как партия да уволни който и да е депутат на парламента. Цветанов трябва сам да си подаде оставката от парламента. Това е конституционният ред”, каза Велева.

Харизанов – В студиото бе и политическият анализатор от Института за дясна политика Георги Харизанов: “След така разразилата се медийна драма обществените настроения са достигнали до точката, в която дори и законово да бъде оневинен Цветанов, няма да се свърши достатъчно работа”, каза той. “Скандалът се разраства. Започва да обхваща нови и нови хора. Започват да се появяват и фалшиви новини. Всеки намесен в тази тема, волно или неволно, започва да търпи публична критика”, каза още той.   „Смятам, че парламентарната група ще застане зад волята на лидера си. Няма да има сценки от типа на „Деляне, не те даваме“”, сподели Велева.   “Кратък преглед на историята показва, че опитите за вътрешни битки и тръгването срещу лидерите на определени партии, не са довели до нищо успешно”, допълни Харизанов.

“Проблемът вече е репутационен. Това, което прави в момента Борисов е част от действията за минимализиране на щетите. Той действа абсолютно адекватно, но може би леко закъсня”, сподели Велева.   “Борисов се отдаде повече на международна дейност, а Цветанов се занимава с партията. Никой не може да отрече организационните качества на Цветанов. Тогава, когато обаче си сгрешил, трябва да поемеш отговорността. Всички освен Борисов в партията са заменими”, заяви Велева.   “Цветанов е най-добрият в това, което прави. Реакцията на Борисов, за да съхрани репутацията на ГЕРБ, е най-правилна. Това Борисов да вземе такова тежко решение, показва огромна сила. Та те с Цветанов изградиха тази партия, те са и приятели”, заяви Велева.
https://www.blitz.bg