ПОХИТИХА СЕМЕЙСТВО НА БАНКЕР ЗА 7 МЛН. ЕВРО; ЛИЛИ: НЕ СЪМ УМРЯЛА, ЗА ДА ИДВАТ ЛЕШОЯДИТЕ; ЗА МУХИТЕ СЕКСЪТ БИЛ БОЛЕСТ

0
1346

ПРЕДИ 10 ГОДИНИ

ПОХИТИХА СЕМЕЙСТВО НА БАНКЕР ЗА 7 МЛН. ЕВРО

Група банкови обирджии са атакували в четвъртък вечерта дома на служител на банков клон в Дъблин и взели цялото му семейство за заложници. Те освободили пленниците си, след като им бил изплатен откуп от 7 милиона евро.  Според АФП нападението било извършено в дома на началник на банков клон. Нападателите принудили служител на банката, който бил в дома на шефа си, да отиде до банката и да вземе откупа. Похитителите пуснали на свобода семейството, едва когато служителят се върнал с парите. Според агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА, обаче, потърпевшото семейство било на редови банков служител, който бил заставен от нападателите да отиде до банковия клон и да задигне 7 милиона евро, с които да плати поискания от обирджиите откуп.

ЛИЛИ: НЕ СЪМ УМРЯЛА, ЗА ДА ИДВАТ ЛЕШОЯДИТЕ

Няма как да се появят две мои биографии на книжния пазар. Никога не съм давала съгласието си на Исак Гозес да пуска подобна книга. С него имахме устна договорка преди 15, 18 или 20 години, но това не означава нищо. Не може той сега да вади някакви странички. Защо през всичкото това време не дойде при мен с договор да регламентираме отношенията си. Това казва пред “Стандарт” примата Лили Иванова. Стана ясно, че до дни на пазара излиза биографична книга за Лили Иванова с автор Исак Гозес. От половин година обаче друга биография на Лили готви Мартин Карбовски. Тя е планирана да излезе от печат през април – за рождения ден на мегазвездата.

ЗА МУХИТЕ СЕКСЪТ БИЛ БОЛЕСТ

При плодовите мушици любовта, изразена в действията за оставяне на поколение – сексa, може да причини състояние, подобно на заразна болест, установиха учени от университета “Упсала”. Сексът за тях не е удоволствие, а по-скоро висока цена, която трябва да заплатят, за да оставят жизнено поколение, заключават учените. При тези животинки еволюцията е подходила доста коварно – съблюдавано е само да се остави здраво и приспособимо към околната среда поколение, без да се осигури малко удоволствие за “трудещите” се. Еволюцията, доволна от напоритостта и изобретателността на мъжките, е подсилила още малко остротата на секса при тях – женските трябвало да реагират като на болест при успешно осеменяване. Временното поболяване на бъдещите майки служело като един вид сигнал. Така силните мухи ще продължат да се конкурират само за неоплодени женски. Та кой друг мъжки би хабил усилия да се чифтосва с вече осеменената и болна муха…

НДТ – 28 февруари 2009 г.

ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ ОТ 28.02.2009 Г.