ПЛАМЕН ИВАНОВ, ПРЕДЛОЖЕН ОТ ВОЛЯ, СТАНА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНОТО БЮРО ЗА КОНТРОЛ НА СРС

0
1156

Пламен Иванов, предложен от ВОЛЯ, бе избран от парламента за нов председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Кандидатурата му бе подкрепена от 126 от депутати.

„Радваме се, че професионалните качества на Пламен Иванов бяха оценени по достойнство. Сигурни сме, че той  ще се справи отлично с новите си задължения“, коментираха от ПГ на ВОЛЯ.

Пламен Иванов ще бъде начело на бюрото в следващите пет години, както предвижда Законът за специалните разузнавателни средства.

Пламен Иванов е на 50 години. Завършил е с отличен успех математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък, има степен магистър от Техническия университет в София. Професионалният му стаж в службите за сигурност започва през 1999 в. в Национална служба „Сигурност“ и продължава в Държавна агенция „Националната сигурност“. Своето кариерно развитие преминава през всички длъжности – през експерт до началник отдел. В момента заема поста Началник отдел „Защита на класифицираната информация“. Преминал е курсове и семинари на специалните служби в САЩ, Великобритания и Израел. Гостувал е като лектор на редица форуми и обучения, свързани с рисковете за националната сигурност. Има богат практически опит в използването на СРС за нуждите на националната сигурност, познава в детайли тази дейност. В службите има репутацията на принципен, честен и отговорен ръководител.

„Държавата вложи много в мен като професионална подготовка и затова гледам на влизането ми в Националното бюро като отлична възможност да се отплатя като работя за обществото. Съществуването на това бюро действа дисциплиниращо на всички структури, прилагащи Закона за СРС“, коментира Пламен Иванов.