ПИСАТЕЛЯТ ГЕОРГИ ТОМОВ В ДОБРИЧ

0
1023

На 17 май /петък/ от 18.00 часа Община град Добрич ни кани на непринуден разговор с харизматичния събеседник, автор, преподавател и една ярка личност – Георги Томов. Срещата ще се състои в Огледална зала „Нели Божкова“.

Георги Томов е роден през 1961 г. в София. Преподавател е в Техническия университет. Призванието си да бъде писател реализира в зряла възраст, но бързо се превръща в популярно и обичано име сред критици и читатели. Редакторите в издателство „Сиела“ са красноречиви: „Явление в българската литература и ярко доказателство, че за да пишеш добре, трябва да познаваш живота. Прозата му е ярка и реалистична, а героите му оставят у читателя усещане, че ги познава от години.“ А ласкавите отзиви от автори като Захари Карабашлиев са достатъчни, за да предизвикат интереса на любознателната добричка публика: „Георги Томов е едновременно писател, който умее да разказва, и разказвач, който умее да пише. Колкото и странно да е, тези две дарби рядко се срещат на едно място. А когато към тях се прибави и фактът, че е интелигентен и страстен читател – това го прави не просто автор, а добър приятел, на когото можете да се доверите.“

В такава приятелска среща се надяваме да се превърне и първото представяне на Георги Томов и творчеството му пред добричлии. Авторът ще ни сподели как намира начин не само да проговори чрез героите си, но и да позволи на тях да проговорят чрез него.

В залата ще има възможност и за автографи от автора.