Пенсионерите останаха без пари за празниците. За това се оплакаха възрастни хора пред Lupa.bg. За почивните дни те така и не получили парите си, които трябвало да бъдат преведени на 6 септември, но заради Съединението портмонетата им останали празни. „Обещаха ни, че на 7 –и ще си ги получим, но това не се случи”, обясниха огорчените хора. 

„Управляващите ни убеждават, че милеят за възрастните хора. Нищо подобно, видяхме колко им пука за нас. Щели да ни вдигнат пенсиите, друг път ще го направят, след като си позволиха такава гавра. Докато другите пируват, ние стоим без пари. Все едно не сме хора”, негодуват пенсионери.

Те са категорични, че НОИ е направил гаф, заради който са отговорни управляващите. „Как ще гласуваме за ГЕРБ, Патриоти, след като ни забравиха?!”, възмущават се възрастните хора.

На интернет страницата на НОИ е отбелязано, че „когато през месеца 7-о и/или 20-о число са неработни дни, изплащането на пенсиите започва в началото и завършва в края на следващия работен ден”. Съобразно  това правило Осигурителният институт не е злоупотребил.  Народният представител от ВМРО Искрен Веселинов обаче не е на това мнение. „Недопустимо е нашите майки и бащи да останат без средства. Трябвало е преди празниците да ги дадат”, категоричен е той.  https://lupa.bg