ОТ TAD GROUP ХАКНАЛИ НАД 500 000 ИМЕЙЛ АДРЕСА

0
1493

 

Само за един ден експерти от Специализираната прокуратура са открили в един от иззетите компютри на фирма TAD Group, над 500 000 имейл адреса с пароли. Това съобщи в Добрич зам.-главният прокурор Иван Гешев. Става въпрос за известна българска пощенска платформа, уточни прокурор Гешев, без да конкретизира имена. „Дейността на тази фирма, е меко казано, в противоречие със закона. Най-малкото, отварянето на пощите е нерегламентирана дейност. Имаме основателни съмнения, че дейността на фирмата е целенасочена дейност спрямо държавата, затова и повдигнатото обвинение е за тероризъм чрез извършване на компютърно престъпление“ – каза Гешев.

В момента се извършват финансови ревизии както на физическите лица във фирмата, така и на TAD Group като търговско дружество.

На тримата обвиняеми: Кристиян Бойков, като изпълнител; на собственика Иван Тодоров и на търговския директор Георги Янков – като подбудители, са наложени забрани за напускане на страната. Що се отнася до факта, че Иван Тодоров е в Канада, прокурор Гешев обясни, че за тези от обвиняемите, които не бъдат установени, следва опит за призоваване, справки, обявяване за общодържавно издирване, европейска заповед за арест и накрая – издирване с Интерпол.

В момента служители във фирмата няма, тъй като всички са подали молби за напускане. Това по никакъв начин не решава въпроса с евентуалната наказателна отговорност, каза прокурор Гешев. Всеки служител във фирмата от последните 2 години ще бъде разпитан, ще бъде проверяван и ще се направи опит да бъде отворен компютърът му. „Щом специалистите успяха да отворят компютъра на Бойков, нямам притеснения какво ще се събере като информация. Назначени са всички възможни експертизи“ –  подчерта зам.-главният прокурор Иван Гешев. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST