ОТКРИХА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА И В ДГ „ПЪРВИ ЮНИ“ № 17

0
1119
dav

 

Свърши лятото, а с него си отиде и дългата лятна ваканция, но ще останат прекрасните спомени за море, игри на воля с приятели, разходки в планината и какво ли още не!

Отново е първият учебен ден и макар и малки, децата от ДГ „Първи юни“ №17 в Добрич са  радостно развълнувани. Заедно със своите родители, педагози и приятели на детската градина, по традиция празнуват и огласят двора с весели песни, смях и забавни игри.

dav

Вокална група Първоюнчета“ поздрави всички с песен, а щом започна химнът на детска градина „Първи юни“,  всички педагози изненадаха гости и деца, като излязоха пред всички и го запяха гордо заедно със своите възпитаници.

Милото тържество продължи с познати и любими песни, на които всички танцуваха и се забавляваха. Грациела от ПГ „Смехоран“ успокои новите първоюнчета, които тази година образуваха цели две групи, като им разказа колко е хубаво и весело в детската градина, а учителките им ги помилваха с топли думи: „Очакваме ви с отворени сърца, добре дошли мили, слънчеви деца!“

dav

Разбира се и г-жа Валентина  Русева – директор на детската градина, поздрави своите 150 деца, като пожела на всички здраве, светлина и красота в сърцата и много весели игри.

Безспорно най-тържествен бе моментът, когато знаменосците на детската градина  Дария, Самуил и Деси – деца от четвърта подготвителна група,гордо развяха знамето и преминаха с маршова стъпка покрай всички присъстващи.

dav

И има защо да са горди и доволни както децата, така и педагозите на детското заведение. Те започват новата учебна година с новобоядисана фасада на сградата и  нова PVC дограма на детската градина, за което сърдечно благодарят на Община град Добрич.  Освен това, тази година стартират два нови европейски проекта, които ще се осъществят по програма „Еразъм+“, един нов проект по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, както и един проект по Национална програма „Успяваме заедно“.

На добър час, малки и големи първоюнчета!

dav
  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST