Сравнително неотдавна са били намерени материали и документи на немския подводничар Хайнц Шафер, в които се съдържат бележки, описващи военна антарктическа база на Антарктида, съобщава изданието The Trendymen. Шафер служи като капитан на подводницата U-977, принадлежаща към конвоя на Хитлер. Според откритите материали, мъжът лично е пребивавал на Антарктида. Подводницата, на която служи подводничарят, е била последната от претърпелите поражение по време на Втората световна война. По това време подводницата извършвала тайна мисия, целите на която все още не са известни. В своите материали капитанът на подводницата говори за срещи край бреговете на Антарктида. През 1945 г., според заповед, подводницата на Шафер трябвало да се срещне с друг кораб близо до бреговете на континента Антарктида. Шафер решава да не изпълнява заповедта. Според мнението на изследователите, обаче, мисията на U-977 все пак е била напълно изпълнена, след което на 17 август 1945 г. командването на подводницата се предава. Има версия, че подводницата е осигурявала доставянето в Антарктида на особено важни документи и по-голямата част от съкровищницата на Третия райх. Там останалите нацистки морски съдове попълвали запасите си. Изследователите отбелязват интересен факт, че при пристигането си в Аржентина на подводницата не е намерена карта на Южна Америка. Това може да означава, че подводницата е достигнала бреговете на Южна Америка, тръгвайки от Антарктида, а не от Германия. Следователно не можем да изключим факта, че нацистката база съществува.

*******

Известният руски виртуален археолог и любител на конспирациите Валентин Дегтерев твърди, че е успял да открие митичната нацистка база “Нова Швабия” на сателитни снимки на Антарктида, информира esoreiter.ru Независимо от това, че съществуването на “Нова Швабия” все още не е доказано, различни историци твърдят, че по време на Втората световна война, Третия райх я е основал на Антарктида и дори там експериментирали с извънземни технологии. Според уралския изследовател, предполагаемата база на нацистите е била открита от него на ледения континент съвсем случайно. Ентусиастът разглеждал сателитни снимки на Антарктида и  забелязал съоръжения. Мистериозният комплекс, според Детерев, се намира близо до брега, където има голям кей. Освен това е възможно на военната база да има мощно оръжие и две огромни стоманобетонни сгради. Каквото и да има там, ясно е, че всичко е било ревниво пазено. Или може би то все още е пазено в тайна? ..

Археологът пояснява, че до 2012 г. тази област е била скрита под слой от лед, но поради увеличаване на топене на ледниците загадъчните съоръжения върху нея в момента се виждат чрез орбиталните спътници.  Първоначално Дегтерев си помислил, че е открил някаква изоставена полярна станция, но специалистът не намерил в източниците да се споменава за научни наблюдателни пунктове в района. Според него се създава впечатлението сякаш някой не иска базата да бъде открита.

https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST