ОКРЪЖНИЯТ СЪД ПРИЗНА ГЛОБА, НАЛОЖЕНА НА МЪЖ ОТ ДОБРИЧ ЗА ПЪТНО НАРУШЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ

0
1205

Окръжният съд призна финансова санкция, наложена в Германия на мъж от Добрич заради неспазване на разпоредбите за движение по пътищата. 43-годишният А.Ж. е бил глобен за това, че на 26 октомври 2017г., като водач на лек автомобил, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места с 28 км/час. Българският гражданин е бил засечен да шофира с 88 км/час при разрешена в района максимална скорост от 60 км/час. Заради извършеното нарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 108.50 евро – глоба от 80 евро и 28.50 евро за направените по административното производство разходи. Решението за налагане на глобата е влязло в сила на 9 януари 2018 година.

Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено от Специализирана служба за граждански и административни услуги – гр. Залцгитер, Германия, удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.

Тричленният съдийски състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената санкция и мъжът трябва да плати 212.66 лв., които са равностойни на глобата от общо 108.50 евро.    Пред съда санкционираният български гражданин заяви, че желае и има готовност да плати наложената му глоба.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 

 

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт

ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА