Няма да повярвате кой ще наследи милионите на починалия Карл Лагерфелд (СНИМКИ)

0
2640

Котката на модния дизайнер Карл Лагерфелд може да се окаже наследник на състоянието му. Самият дизайнер многократно е казвал това в интервюта, съобщава френското издание на Le Figaro. Лагерфелд се сдобил с бирманската котка на име Шупет (Choupette) през 2011 година.  Той бил много привързан към нея и дори искаше пепелта му да бъде разпръсната заедно с пепелта на майка му и котката, ако тя почине преди това.

Шупет има собствена банкова сметка, тя е героиня на популярен Instagram профил (159 хиляди абонати) и в Twitter (50 хиляди). Котката “заработва” от реклами милиони евро, отбелязва вестникът. Лагерфелд не се разделял с котката и за минута и дори публикувал книга, посветена на любимката му с четири лапи.

Във Франция животните не могат да наследяват, тъй като те не са нито физически, нито юридически лица. Това обаче е възможно в Германия, в родината на Лагерфелд, но и в този случай е необходимо да се вземат предвид законите на страната на пребиваване на дизайнера, т.е. Франция. Съществуват алтернативни варианти: например, да се остави състоянието на фонд или асоциацията, които могат да се грижат за котката или на доверен човек.

Френското издание отбелязва, че дизайнерът е помислил за това: през 2015 г. той каза в интервю: “Тя има своето състояние и е наследница, ако нещо се случи с мен, човекът, който се грижи за Шупет, няма да има нужда от нищо.”

На 19 февруари Карл Лагерфелд умира в болница на 85 години от рак на панкреаса. Дизайнерът работи в модни къщи Fendi, Chloe, Krizia. Той основава компанията, наречена на негово име през 1974 година. През 1983 г. Лагерфелд става артистичен директор на Chanel, където първоначално работи върху създаването на колекции прет-а-порте, а след това основава KL и KL by Karl Lagerfeld.   https://www.blitz.bg

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST