До края на седмицата всички стопани, отглеждали прасета в заден двор, ще получат определения размер финансова помощ, информира секретарят на Епизоотичната комисия и ръководител на ОДБХ Добрич д-р Борислав Каменов

           

Вчера в Областна администрация се проведе редовното седмично заседание на Областна епизоотична комисия. То бе председателствано от заместник-областния управител Живко Желязков. За актуалната обстановка по отношение на заболяването на територията на област Добрич говори секретарят на Областна епизоотична комисия и ръководител на ОДБХ Добрич д-р Борислав Каменов. Той информира, че до 6 септември т.г. на територията на Румъния има регистрирани нови 34 случая на заболяването. „Що се касае до регистрираните на територията на страната случаи – има два нови регистрирани на територията на Държавно ловно стопанство Тервел и 2 на територията на област Велико Търново. Касае се за диви прасета. На територията на ДЛС Тервел са отстреляни 4 диви прасета и изпратени проби, като при две от тях резултатите са положителни“ – поясни д-р Каменов.

По отношение на изплащането на финансовата помощ на стопани, отглеждали прасета в задни дворове, д-р Каменов заяви, че почти приключва процесът. „Утре ще приключим с плащанията на стопани на територията на община Добричка – останаха 150 души, и в четвъртък и петък ще се изплатят парите на стопаните на територията на община Генерал Тошево. Миналата седмица информирахме, че има подадени 1120 заявления от всички общини в областта, след прецезиране и проверка окончателният брой на хората, които ще получат финансова подкрепа в област Добрич е 1108“ – добави д-р Каменов.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST