Нова двойка терминатори в тениса

0
1518

Саманта Стоусър и Жанг Шуай триумфираха на Аустрелиън Оупън

Миналогодишните шампионки на Аустрелиън Оупън Тимеа Бабош (Унгария) и Кристина Младенович (Франция) сдадоха титлата си при женските двойки, след като на финала настоящото издание на турнира загубиха с 3:6, 4:6 от Саманта Стоусър (Австралия) и Жанг Шуай (Китай).

За 34-годишната австралийка, победителка на Ю Ес Оупън 2011, това е трета титла на женски двойки от Големия шлем след тези от Ю Ес Оупън 2005 и „Ролан Гарос“ 2006 с Лиза Реймънд. Трябва да се отбележи, че Стоусър има и три титли на смесени двойки. От своя страна 30-годишната Жанг Шуай за първи път триумфира в турнир от Шлема.

Китайката обмисляше оттегляне от тениса през 2015 година заради слаба форма, но беше убедена от Стоусър да не прекратява кариерата си. Сега двете са в серия от 10 поредни победи, след като през октомври в Хонконг спечелиха първата си титла като двойка. Специалистите вече ги определят като новите властелини в тениса.

„Двете сме много близки приятелки и мисля, че това си проличава от играта ни на корта“, призна Стоусър след победния финал в Мелбърн.  https://www.blitz.bg/

За още интересни публикации ни последвайте в Google+ или pinterest