НА РИБОЛОВ ЗА… КАРАКУДИ…

0
4655

По това време, в края на зимата и началото на пролетта, риболовът се възражда. Рибарите хвърлят за каракуда. Едни – да си начешат рибокрастата. Други – за хайвер. Трети – да нахранят с улова уличните котки. Има и такива, които излизат, за да се съберат с приятели, да пийнат, да хапнат, да разтеглят някоя и друга дума до 20-килограмов шаран или огромен амур, дето им е скъсал въдицата като торпедо.

Тази година риболовът за каракуда има особености. Оказа се, че депутати са ходили дори без въдици за каракуда по чужбината с командировъчни от по три-пет хиляди лева държавни пари. После БСП напусна Народното събрание. Днес и от „Воля“ сикдирдосаха управляващите от ГЕРБ и /не/Обединените патриоти. От ДПС захраниха каракудите с два вида захранка: „Това правителство е вредно за България“ и „Държавата се нуждае от стабилност, не е време за предсрочни избори“. Каракудата – която захранка си избере, там да кълве.

Цветан Цветанов, като зам.-лидер на ГЕРБ, увери рибното папство, че държавата е стабилна, че не е време за предсрочни парламентарни избори, че главното е да се подготвят европейските и след това местните избори. Мнозина се огледаха – да не би ГЕРБ да ги праща за зелен хайвер преди 1 април, но…

Такъв е животът!

Стабилна държава! Едно е да си увеличаваш депутатската заплата на всеки три месеца с по 100-200 лева, друго е да оцеляваш години-години наред с месечна пенсия от 200 лева, защото същите тези управници – сини, зелени, жълти, червени, пембени…, във всички нюанси на латексната политика, са ти ограбили труда, живота, за да дадат на друга една група мързеливи, крадливи, необразовани хора пари, които да ги избират, преизбират и възпроизвеждат безкрай. Толкова безкрай, че да превърнат един деветмилионен народ в нищожество, в оцеляваща маса, дори в етническо гето в собствената си многовековна държава. Не само държава, но и една могъща цивилизация – Българската цивилизация… Някогашната!

Такъв е животът!

Любимият вожд на българските патриоти, който майките на децата с увреждания с титанични мъки изхвърлиха от голямата политика, вчера дори посмя да заяви, че без БСП и „Воля“ в Народното събрание се работело комфортно… Валери, Валери, какъв човек беше, в какво политическо чучело се превръщаш?… Що за Народно събрание е то, което има доверие само 8 процента сред народа си? И колко са твоите депутати спрямо депутатите, г-н Валери Симеонов, спрямо депутатите от БСП и „Воля“ взети заедно? А и все още вярваш ли си, че ако се явиш в този момент самостоятелно с НФСБ на парламентарни избори, че ще влезеш изобщо в Народното събрание?

Впрочем, в България всичко е възможно. Дори заедно да управляват и да ходят по делегации и командировки с държавни пари същите тези хора, които по вестници, радиа, телевизии и сайтове, от трибуни и зад трибуни се наричат един друг какви ли не. Дори с такива обидни думи, за които родната ми майка, поклон пред паметта й, би им надупчила езиците с игла, за да се вразумят.

Такъв е животът.!

Живеем в стабилна, просперираща страна!

И се стапяме, стапяме българите и цял един народ… Изчезваме… Бягаме от хубост… За да оставим една шепа хора да се величаят, докато… един ден и те хванат чужбината, където са им децата, жените, имотите, парите, любовниците…

Такъв е животът!

Време е за каракуда!

Задават се, дори вече изгряват, дори вече ни заслепяват с блясъка си изборите за Европейски парламент!… И каракудата кълве, кълве, кълве… Дори и на брекзит кълве…

Носи се мирис и на избори за кметове и общински съветници… И каракудите кълват, дори една друга се кълват…

Каракудата кълве даже и на предсрочни парламентарни избори…

Затова си е каракуда! Да кълве и на царевица, и на бяло червейче, и на торен червей, а вече и на изкуствени примамки… Във всякакъв цвят!

Такъв е животът!

Ако попиташ хората какъв ще е животът утре, повечето ще ти отговорят: Такъв!

Що тогава да ги питаш?

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. БЪЛГАРИЯ В МАРТЕНИЦИ
  2. БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМА „СВЕТА ТРОИЦА“ В КАРАПЕЛИТ
  3. СТАВА ГОРЕЩО, ДЕПУТАТИТЕ СА… ГОЛИ
  4. ТРИФОН ЗАРЕЗАН – ОБЕДИНИТЕЛЯТ
  5. „ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА“ ИНФЕКТИРА ЕВРОПА
  6. ДВА ТЕЖКИ, МНОГО ТЕЖКИ ВЪПРОСИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЛАДИ
  7. ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ УВЕНЧАХА БЪЗСМЪРТИЕТО СИ НЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ…
  8. ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ…
  9. СПЕТЕ, БУДИТЕЛИ, СПЕТЕ СПОКОЙНО, НЯМА КОЙ ДА ВИ БУДИ!…
  10. ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ОТ ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ ФОНДОВЕ
  11. ГОДИШНАТА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ НЕ РЕШИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ – НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОБЩИНИТЕ
  12. ЮЖНА ДОБРУДЖА Е БЪЛГАРСКА! ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!
  13. 25 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК – „НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“
  14. ТРИ В ЕДНО…
  15. БРЕ, КАКВА СТАНА ТЯ, ЧАК И ЧУМАТА ВЗЕ, ЧЕ ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ…
  16. ОТ ПОТСДАМ ДО ХЕЛЗИНКИ… С НАДЕЖДИ ЗА ЕДИН МИРЕН СВЯТ
  17. ПЪЛЕН УПАДЪК НА „ПОДКРЕПА“, ПОНЕ НА ЛИДЕРА ДИМИТЪР МАНОЛОВ
  18. БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ… ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ…
  19. …И ДОНОРЪТ УМИРА…
  20. БАЙ ГАНЮ ПРАВИ… УЧЕБНИЦИ