НА ЖИВО: 20-И ПОРЕДЕН СЪБОТЕН ПРОТЕСТ НА ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗА ОСТАВКА НА МАКРОН /ОБНОВЕНА/

0
1417

  • Yellow Vest protest in Paris: Act XX

ОЩЕ ВИДЕО ТУК

Шествието тръгна начело с масивен плакат, изобразяващ Жана Д’арк начело на Франция.

В първите редици на шествието този път има и кубинско знаме.

Все по-често звучи лозунга “Макрон – диктатор!”

Случи и първият сблъсък на демонстранти с полицията. Полицаи не позволиха на шествието да се прехвъл на другия бряг на Сена.

“Жълтите жилетки” изпълниха улиците на френските градове в 20-тата поредна събота на протести, за да изразят подкрепата си за активист, ранен в сблъсъци с полицията и за да покажат, че продължават да са мобилизирани срещу икономическата политика на правителството, предаде Асошиейтед прес.
В Париж, Бордо, Авиньон и други градове демонстрантите изразяваха солидарност с Женвиев Льоге, 73-годишна антиглобалистка, която получи рана на главата по време на протестите в Ница миналата събота. Прокуратурата в Ница заяви, че тя била съборена на земята от полицай.
“Ние всички сме Женвиев”, гласеше разпространен в интернет призив за днешните протести.
Хиляди “жълти жилетки” преминаха мирно по улиците на Париж, от северните квартали до площад “Трокадеро” край Айфеловата кула. Във френската столица властите засилиха мерките за сигурност и протестите бяха забранени в района на булевард “Шанз Елизе”, сцена на предишни размирици по време на демонстрации на “жълтите жилетки”. Полицията съобщи, че 25 души са били задържани, а 20 са били глобени за участие в неразрешен протест.
В южния град Авиньон избухнаха сблъсъци, когато полицията принуди демонстрантите да напуснат тесните улички на средновековния градски център.
В Бордо, югозападна Франция, полицията използва сълзотворен газ след като група демонстранти запалиха купчина строителни отпадъци и се опитаха да преодолеят полицейските заграждения. Протестите бяха забранени в центъра на града, където през изминалите седмици често избухваше насилие.  http://www.bta.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国-保加利亚