Настояваме не само за оставката и на Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика, заяви Елена Йончева

0
1313

Настояваме не само за оставката и на Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика, каза говорителят на ПГ на “БСП за България” и водач на евролистата на левицата Елена Йончева в отговор на журналистически въпрос на пресконференция днес в централата на партията.
Според Йончева проблемът не бил само в закупените апартаменти на цени, които са няколко пъти по-ниски от пазарните, а най-вече в това “как се вкарват лобистки закони в България”. Тя каза, че преди няколко дни Българската стопанска камара информирала, че 42 процента от приетите закони минават през “задния вход”.
Говорителят на ПГ на “БСП за България” заяви, че от ГЕРБ са внесли лобистки закон през януари 2017 г., в резултат на който една фирма, вместо да построи осеметажен блок, построява 35-етажен блок. “Ще ви напомня, че между първо и второ четене е променен Законът за устройство на територията, който дава възможност на една фирма, в случая “Артекс”, да строи не по новия, а по стария устройствен план”, заяви Елена Йончева.
“Оставаме с впечатление, че премиерът Борисов е загрижен откъде идва атаката за апартаментите, а не за корупцията, в която е затънала ГЕРБ”, каза Йончева. Според нея Бойко Борисов трябва да коментира и последния доклад на Европейската комисия от февруари т.г., в който се посочвало, че 2/3 от сигналите за корупция на български политици не се разследват.

http://www.bta.bg