Мълния! Цветанов си отива! Напуска парламента, остава само зам-шеф на ГЕРБ

0
1439
Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане само зам.-председател на партията, който да отговаря за структурите.
Той ще обитава само партийния си офис в НДК, където е централата на ГЕРБ,  научи Епицентър. бг от източници на ГЕРБ.
 
Около това становище са се обединили членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след като лидерът на партията и министър-председаотел Бойко Борисов е провел с всеки от тях телефонен разговор и е изразил своята позиция.
Предложението е било на Борисов, който е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на ГЕРБ. 
Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която ще бъде свикана след завръщането на Цветан Цветанов от САЩ – най-вероятно в четвъртък или в петък..
Премиерът държал Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията,  всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.
Борисов се обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството.
Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат имиджовите щети в навечерието на изборите за европарламент.
Борисов бил крайно недоволен от факта, че Цветанов се опитва да изправи партията срещу него, активирайки структурите да декларират позиции в негова защита, заявиха пред Епицентър.бг фактори от парламентарната група. Премиерът бил ядосан и от фенстраницата във Фейсбук “Цветанов е невинен”.

Като най-голям защитник на Цветанов се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг.

Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов, Даниела Дариткова и др. обаче били единодушни, че това е единственият начин да се запази доверието на симпатизантите преди изборите през май.

Било отчетено, ако Цветанов остане в парламента, както предлагали някои активисти на ГЕРБ, това означава всеки ден управляващите да бъдат атакувани заради скандала с апартаментите.

Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки, ако Цветанов остане, ще е демонстрация на двоен аршин, било мнението на членове на Изпълнителната комисия. 

Според тях след връщането на Цветанов в България той може да активира своите вътрешно-партийни лобита и да се очакват изненади. 

Не било изключено да контраатакува опонентите си в партията, за да им докаже, че контролира голяма част от съпартийците си. Според източници от ГЕРБ единственият, който можел да му повлияе да не тръгва да воюва и отмъщава, е Борисов.

Няма никакви индикации, че Томислав Дончев иска да цепи партията или че има партийни или властови амбиции, каквито слухове плъзнаха днес. Дончев се ползвал с доверието на Борисов, увериха Епицентър.бг източници от близкото обкръжение на Борисов..

Лидерът на ГЕРБ ще има и последната дума при обсъждане на ситуацията.

По информация на Епицентър.бг Цветан Цветанов е уведомен за варианта, одобрен от членовете на Изпълнителната комисия. Обяснено му било, че по този начин ще са по-малки щетите за самия него. Засега той приел решението на ръководството на ГЕРБ. Въпреки това се опитвал да уговаря депутати да излизат в негова защита.  http://epicenter.bg